Cultuurschepen Dirk Lievens en Soetkin Dewulf van vzw Rauwkost hebben grootse plannen met de Paterskerk.
Volledig scherm
Cultuurschepen Dirk Lievens en Soetkin Dewulf van vzw Rauwkost hebben grootse plannen met de Paterskerk. © Joke Couvreur

Paterskerk wordt cultureel en creatief broeinest: Gebouw moet na jaar leegstand ontmoetingsplaats worden voor kunstenaars

Na ruim een jaar leegstand is er een nieuwe bestemming voor de Paterskerk. Vzw Rauwkost huurt voortaan de kerk aan de Delaerestraat en bouwt er stap per stap een kunstencentrum voor en door kunstenaars uit Midden-West-Vlaanderen uit. Creatief talent vindt in de kerk nu al ruimte om werken te creëren, deze te tonen en om gelijkgezinden te ontmoeten. Ook wordt de brug met de bedrijfswereld geslagen. De kick-off van het creatief broeinest vindt plaats op 15, 16 en 17 november.

0 reacties

 1. Roeselare verlengt relancesubsidie: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenementen opzetten
  Roeselare

  Roeselare verlengt relancesub­si­die: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenemen­ten opzetten

  Stad Roeselare verlengt het subsidiereglement waarmee handelaars(verenigingen) ondersteunt worden bij het organiseren van evenementen. Dat subsidiereglement werd in mei vorig jaar goedgekeurd door de gemeenteraad in het kader van het relanceplan voor de retail. Concreet is er sprake van een subsidiëring van 50% van de uitgaven nodig voor het evenement met een maximum van 2.000 euro en ook de mogelijkheid om goedkoper stadsmaterialen te huren. Het originele subsidiereglement koppelde de betoelaging aan evenementen georganiseerd tot en met 30 juni 2021. Maar door de coronacrisis konden er de voorbije maanden amper evenementen plaatsvinden. Om de handelaars optimaal te ondersteunen verlengt de stad deze periode tot 31 december 2021. De wijziging van het subsidiereglement ligt maandag ter goedkeuring op tafeltijdens de gemeenteraadszitting.
 2. 11.trail zoekt helpende handen
  Roeselare

  11.trail zoekt helpende handen

  De organisatoren van de 11.trail zoeken helpende handen om achter de schermen mee te werken aan hun unieke sportevenement waarbij al lopend door unieke plaatsen centen worden ingezameld voor 11.11.11. Dit jaar organiseren ze op zondag 24 oktober de vijfde editie van de 11.trail en die zal opnieuw bestaan uit een tocht van 5 of 11 kilometer voor lopers en een tocht van 5 kilometer voor wandelaars. Inschrijven zal kunnen vanaf halfweg september, maar nu al wordt werk gemaakt van een topparcours. Wie als vrijwilliger een handje uit de mouwen sil steken kan zich aanmelden via roeselare@oww.be.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.