Benny Kellner en Henk De Gheldere openen in de Paterskerk café Kerk33.
Volledig scherm
PREMIUM
Benny Kellner en Henk De Gheldere openen in de Paterskerk café Kerk33. © Maxime Petit

Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzingen naar engelen en duivels op onze drankkaart"

RoeselareAltijd al eens een pintje willen drinken in de kerk? Dan moet je vanaf donderdag 6 oktober in de Roeselaarse Paterskerk zijn. Benny Kellner, zaakvoerder van De Nieuwe Klokke op de Grote Markt, en Henk De Gheldere, drijvende kracht achter Bar Giraf en Jeanien, turnden de ontwijdde kerk langs de Delaerestraat om tot café Kerk33. “Voor een periode van één jaar, dan wordt de volledige site herbestemd”, klinkt het.

 1. Rekkemse Boutique Albert opent tweede winkel en brengt zowel kranten, sigaren als luxe-geschenken naar Roeselare: “De humidor wordt de absolute eyecatcher in de winkel”
  PREMIUM
  Roeselare/Rekkem

  Rekkemse Boutique Albert opent tweede winkel en brengt zowel kranten, sigaren als luxe-geschenken naar Roeselare: “De humidor wordt de absolute eyecatcher in de winkel”

  Een dagbladhandel met een stevig tikkeltje meer. Dat is Boutique Albert die in het voorjaar van 2023 de deuren opent langs de Roeselaarse Noordstraat. Je zal er niet alleen terecht kunnen voor kranten en tijdschriften, maar eveneens voor sigaren, koffie, sterke dranken en luxe-geschenken. Stijn Deman (40) runt al jaren Boutique Albert in Rekkem, maar vindt de tijd nu rijp voor een tweede zaak in hartje Roeselare.
 2. Matthijs Verhanneman doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwedstrijd”
  Volleybal Beker van België

  Matthijs Verhanne­man doet met Knack Roeselare gouden zaken tegen Greenyard Maaseik: “Opletten voor de terugwed­strijd”

  Het gebeurt niet zo vaak dat de clash tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik op een snelle 3-0 eindigt. Zaterdagavond kregen de Belgische kampioenen dit huzarenstukje wel voor elkaar tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de ‘Belgian Cup’. De West-Vlaamse ploeg zit in een uitstekende periode. Knap verweer tegen Lube Civitanova in de Champions League plus een meesterlijke overwinning tegen Maaseik. Deze week werden topresultaten genoteerd en volgende woensdag staat in de ‘Lotto Volley League’ een nieuw duel gepland tegen Caruur Gent.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.