Johan V. (r.) verscheen voor assisen nadat hij zijn liefdesrivaal 'Smette' doodschoot in café 't Bierhuis (l.).
Volledig scherm
PREMIUM
Johan V. (r.) verscheen voor assisen nadat hij zijn liefdesrivaal 'Smette' doodschoot in café 't Bierhuis (l.). © HLN Archief/Maenhoudt

PASSIONELE MOORDEN. “Ze gaat nog altijd als een machientje in bed”: wanneer zijn Dorine op café voor haar ex kiest, slaan bij Johan de stoppen door

“Awel, ei joen revolvertje mee?” De smalende woorden van Danny ‘Smette’ Desmet zijn in augustus 1999 meteen ook zijn laatste. Aan zijn arm hangt op dat moment zijn ex Dorine, tegenover hem staat haar vriend Johan V. Dat de “moegetergde” man na het eerste fatale schot geen tweede slachtoffer maakt, is al opvallend. Maar wat jury én Dorine later in de rechtbank te zeggen hebben, doet pas echt grote ogen trekken. Een reconstructie.

 1. ASSISEN. Verdediging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtoffer dood uit wettige zelfverdediging”
  PREMIUM

  ASSISEN. Verdedi­ging vraagt vrijspraak voor Sacha Brunessaux (23): “Hij schoot het slachtof­fer dood uit wettige zelfverde­di­ging”

  “Sacha Brunessaux is niet schuldig en moet vrijuit gaan.” Dat is de stelling van de verdediging op het assisenproces rond de fatale drugsdeal in Roeselare. Advocaat Johan Platteau pleitte dat zijn cliënt het vuurwapen van Agaverdi Mahmudov (18) afnam en in die schermutseling een dodelijk schot loste. “Leugens”, meenden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie. Dinsdagavond volgt het arrest.
  Roeselare
 2. Buitenkant voormalig Rumbeekse gemeentehuis wordt gerestaureerd, prijskaartje 160.000 euro hoger dan verwacht

  Buitenkant voormalig Rumbeekse gemeente­huis wordt gerestau­reerd, prijskaart­je 160.000 euro hoger dan verwacht

  Deze zomer starten restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis van Rumbeke. In een periode van acht maanden, en dus tegen het tweede kwartaal van 2024, wordt het exterieur van het beschermde monument aan het Kerkplein in ere hersteld. Door onder meer de stevige stijging van de prijzen in de bouwsector ziet het er naar uit dat de werken dik 160.000 euro meer zullen kosten dan aanvankelijk gebudgetteerd.
  Rumbeke