In deze buurt, langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare, stierf de 47-jarige vrouw na het nemen van een overdosis drugs.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze buurt, langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare, stierf de 47-jarige vrouw na het nemen van een overdosis drugs. © Hans Verbeke

Overdosis wordt 47-jarige vrouw fataal: “Vriend was helemaal overstuur en wist met zichzelf geen raad”

Roeselare/HoogledeDe vriend van een 47-jarige vrouw die woensdagmorgen dood werd aangetroffen in haar flat langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare, heeft niks te maken met haar overlijden. De man werd omwille van zijn gerechtelijk verleden opgepakt maar na verhoor weer vrijgelaten. Volgens het parket stierf de vrouw aan een overdosis. Dat blijkt uit de autopsie. “Vreselijk dat zoiets moet gebeuren”, klink het in de buurt.

 1. Roeselaarse Roemenen stellen thuisland voor via tweedaagse expo
  Roeselare

  Roeselaar­se Roemenen stellen thuisland voor via tweedaagse expo

  De vzw Roemenen uit Roeselare, die hun landgenoten in Roeselare ondersteunt en samenbrengt met het oog op een vlotte integratie, pakt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober uit met een unieke tentoonstelling in Dienstencentrum Schiervelde. Onder de noemer ‘Roemeense Culturele Herfst’, een organisatie die gesteund wordt door de Roemeense ambassade in Belgie en Roemeens Cultureel Instituut in Brussel, laten ze iedereen kennismaken met hun thuisland. Je ontdekt er traditionele, handgemaakte kledij, lokale lekkernijen, kan genieten van Roemeense muziekrecitals, proza- en poëzievoordrachten, een blik werpen op Roemeens cultureel erfgoed en Roemeense dorpen dankzij een foto-expo en zelfs deelnemen aan een workshop over schilderen van houten lepels. Iedereen is op beide dagen gratis welkom van 13 tot 18 uur.
 1. Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organiseert rouwcafé De Laatste Kwispel
  PREMIUM
  Beveren

  Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organi­seert rouwcafé De Laatste Kwispel

  Rouwen om een overleden huisdier is en blijft nog altijd een taboe. Daarom organiseert Johan Moerman, bezieler van Dogmatchers, op zaterdag 8 oktober De Laatste Kwispel, een rouwcafé voor de achtergebleven baasjes. In het Beverse Parochiaal Centrum krijgen zij de kans om hun verhaal te doen, herinneringen te delen maar krijgen ze ook een pak praktische info omtrent het verlies van hun huisdier. “Bij voldoende interesse willen we op termijn meer rouwcafés op verschillende locaties opzetten”, aldus Johan.