Dankzij de financiële steun kon SBSO Sterrebos al zeven laptops aankopen voor OV2.
Volledig scherm
Dankzij de financiële steun kon SBSO Sterrebos al zeven laptops aankopen voor OV2. © CDR

OV2 van SBSO Sterrebos schakelt versnelling hoger op digitale snelweg dankzij Cera

RumbekeSBSO Sterrebos kreeg een stevige financiële duw in de rug van Cera. Dankzij hun cheque van 2.750 euro kon de school langs de Bornstraat al zeven laptops aankopen die ingezet worden bij de sterk groeiende opleiding OV2.

  1. HELPENDE HANDEN: Streekgenoten schieten slachtoffers wateroverlast te hulp: van spullen brengen en schade herstellen tot frietjes bakken
    Izegem / Ingelmunster

    HELPENDE HANDEN: Streekgeno­ten schieten slachtof­fers waterover­last te hulp: van spullen brengen en schade herstellen tot frietjes bakken

    Heel wat streekgenoten springen in de bres om te helpen in de door overstromingen getroffen gebieden. Slager Bart Buyse doet dat met enkele kompanen uit Ingelmunster. Hij ging er geen vlees, wél frietjes uitdelen. Het Izegemse gemeenteraadslid Didier Parmentier (STIP) ging dan weer, samen met een delegatie van het stadspersoneel, helpen puin ruimen.
  2. Luisterfietstocht langs Kezelbergroute
    Roeselare/Ledegem

    Luister­fiets­tocht langs Kezel­bergrou­te

    Fietsen langs de Kezelbergroute, de voormalige spoorlijn 65, krijgt deze zomer een extra dimensie dankzij een podcast luisterfietstocht van Wim Chielens. De luisterfietstocht is een leuke en boeiende aaneenrijging geworden van grote en kleinmenselijke verhalen die je onderweg op de Kezelbergroute aantreft. De tocht start aan de parking van het provinciedomein Het Sterrebos in de Sterrebosdreef in Rumbeke en volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk. Verdwalen is onmogelijk, want Wim legt ook haarfijn uit waar je heen moet. In het Bergmolenbos knijp je al enkele keren de remmen dicht voor luisterfragmenten aan de stadsboomgaard, Muze’um L en de Kleiputten. In Beitem leer je meer over Inagro, het praktijkonderzoekscentrum voor land- en tuinbouw. Aan het voormalig station van Ledegem hoor je verhalen over bleekweides, maar ook toekomstverhalen, want de nabijgelegen Ledegemse meersen worden binnenkort ingericht tot een kleinschalig provinciedomein. Ook de rol van Spoorlijn 65 tijdens de Eerste Wereldoorlog komt aan bod. Voor wie er niet genoeg van krijgt, stelt Wim nog een klein, maar zeer de moeite waard ommetje voor: Menenwald, de grootste Duitse militaire WO I-begraafplaats op het Europese continent. De luisterfietstocht langs de Kezelbergroute kan je beluisteren via open.spotify.com/playlist/5TF5R2oeDjg2HPF0lFJw3x of via de Soundcloud-app. Je vindt de podcast er via de zoekterm ‘Luisterfietstocht langs de Kezelbergroute’.