Voorzitter Frank Wauters en z’n Krottegemse Ransels blazen op 1 juni de allereerste Belgische kermiskoers nieuw leven in. In 2020 willen ze wereldkampioen Jean-Pierre Monseré eren met een standbeeld. Op de foto toont Frank een miniatuur van dat beeld.
Volledig scherm
Voorzitter Frank Wauters en z’n Krottegemse Ransels blazen op 1 juni de allereerste Belgische kermiskoers nieuw leven in. In 2020 willen ze wereldkampioen Jean-Pierre Monseré eren met een standbeeld. Op de foto toont Frank een miniatuur van dat beeld. © Joke Couvreur

Oudste kermiskoers van het land wordt opnieuw gereden: “En volgend jaar krijgt Jempi Monseré een standbeeld”

150 jaar geleden werd op Krottegem de eerste kermiskoers uit de Belgische geschiedenis gereden. Op zaterdag 1 juni wordt die traditie nieuw leven ingeblazen. De Krottegemse Feesten hebben nog meer in petto: de organisatie mikt op een volwaardig wereldmuziekfestival op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. En in 2020 krijgt Jempi Monseré een standbeeld.

0 reacties

 1. Duurzame makeover maakt van STAP de klimaatvriendelijkste academie van Vlaanderen
  Roeselare

  Duurzame makeover maakt van STAP de klimaat­vrien­de­lijk­ste academie van Vlaanderen

  Stad Roeselare, Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen investeren 630.000 euro in de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP). Werken aan het buitenschrijnwerk en de verlichting maken het gebouw langs de Meenseheirweg een pak klimaatvriendelijker wat ook een positieve impact heeft op de energiefactuur. “Nog tot de bouw van het nieuwe stadhuis klaar is, wordt de hoofdschool van de STAP voor enkele jaren het meest duurzame stadsgebouw van Roeselare. Maar ook daarna blijft STAP Roeselare het meest duurzame gebouw van het hele Vlaamse kunstonderwijs”, zeggen schepenen Nathalie Muylle (CD&V) en Michèle Hostekint (Vooruit).
 2. Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeekstraat: “We starten met vier terreinen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vision 21 pakt uit met indoor padel langs Liebeeks­traat: “We starten met vier terreinen”

  Het Roeselaarse sport- en vrijetijdscentrum Vision 21 opent in juli vier indoor padelterreinen in een industrieel pand langs de Liebeekstraat in Beveren. Op termijn kunnen er nog drie extra terreinen bijgecreëerd worden. Zo willen zaakvoerders Steve Schrauwen en Nathalie Gheysen alle fans van de sport de kans geven om los van de weersomstandigheden elke dag van het jaar te oefenen.
 1. Gerdi stelt trots vernieuwde In den Trap voor: “Maar helaas kunnen we door corona of ouderdom enkele vaste klanten nooit meer begroeten”
  Roeselare

  Gerdi stelt trots vernieuwde In den Trap voor: “Maar helaas kunnen we door corona of ouderdom enkele vaste klanten nooit meer begroeten”

  “Ik had wel de nodige stress vanmorgen.” Aan het woord is Gerdi Vermeulen van café In den Trap aan het Roeselaarse Stationsplein. Tijdens de verplichte horecasluiting koos hij ervoor om tijdelijk in een supermarkt te werken en tegelijkertijd gaf hij z’n horecazaak ook een complete make-over. “Het is even wennen, maar ik ben blij dat we terug zijn”, glundert hij.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt