Ann Warnez neemt afscheid van de plek waar het verhaal van Eco-Shop in 1992 startte
Volledig scherm
Ann Warnez neemt afscheid van de plek waar het verhaal van Eco-Shop in 1992 startte © Maxime Petit

Oudste Eco-Shop sluit de deuren, maar heropent 100 meter verder

RoeselareEinde van een tijdperk. Vandaag sluit de Eco-Shop aan de Sint-Sebastiaanstraat definitief de deuren. Het is op die plek waar het verhaal van Eco-Shop, goed voor tien winkels in gans Vlaanderen, in 1992 begon. De Roeselaarse winkel vond een nieuwe stek aan de Weststraat, in het vroegere centraal magazijn van AZ Delta, terwijl de oude locatie verkocht is aan projectontwikkelaars.

 1. Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaars Kersthuis­je steekt tweeling met spierziek­te muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekind­jes SMA hebben, viel me heel zwaar”

  Senne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.
 2. 33 extra besmettingen in De Plataan, vijf klassen in quarantaine: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”
  Roeselare

  33 extra besmettin­gen in De Plataan, vijf klassen in quarantai­ne: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”

  De algemene testing bij alle leerlingen en het personeel van GO! basisschool De Plataan heeft 33 extra coronabesmettingen, waarvan twee bij leerkrachten, aan het licht gebracht. Op basis van de resultaten werd beslist dat vijf klassen in quarantaine moeten. De leerlingen volgen de komende dagen afstandsonderwijs. “Ik ben opgelucht”, reageert directeur Mieke Vandemaele. “We hebben de juiste keuzes gemaakt en vermijden zo veel extra potentiële besmettingen.”