Jens Brysse van café St. Georges en z'n vriendin Bieke Vancoillie openden webshop Little Lama. In het café richtten ze een etalage in.
Volledig scherm
Jens Brysse van café St. Georges en z'n vriendin Bieke Vancoillie openden webshop Little Lama. In het café richtten ze een etalage in. © Maxime Petit

Originele switch in coronatijd: cafébaas St. Georges opent online speelgoedwinkel en gebruikt café als etalage

RoeselareJens Brysse (31) van het Roeselaarse café St. Georges verruilt het tappen van pintjes in huidige coronatijden even voor het verkopen van duurzaam en verantwoord speelgoed. Samen met z’n vriendin Bieke Vancoillie (27) zette hij de webshop Little Lama op. Eén van de ramen van Jens z’n café aan het Stationsplein richtte het koppel, nu de zaak toch verplicht op slot is, tijdelijk in als speelgoed-etalage. Maar ook straks, als we opnieuw op café mogen, blijft Little Lama want Bieke hoopt er ooit voltijds de kost mee te verdienen.

 1. Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basisschool De Ark
  Oekene

  Eerste sneeuw is ‘klein gelukske’ voor leerlingen basis­school De Ark

  De eerste sneeuw van deze winter is een feit. Donderdag begon in Roeselare vooral heel nat, maar omstreeks 8.50 uur gingen de regendruppels over in smeltende sneeuw. Nog eens een dik halfuur later bleven de eerste vlokken liggen op de daken en geleidelijk aan vormde zich een dun sneeuwtapijtje. In vrije basisschool De Ark in Oekene was het enthousiasme bij de leerlingen meteen groot toen ze de sneeuwval opmerkten. Eens het belsignaal voor het ochtendlijk speelkwartier weerklonk, was het hek helemaal van de dam. De kinderen stormden buiten om te ravotten in de sneeuw. Hoewel de hoeveelheid sneeuw op de speelplaats vrij beperkt bleef, hield dat de kinderen niet tegen om er met volle teugen van te genieten.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw