Deze zomer wordt het culinair genieten op het de Coninckplein in deze serres.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze zomer wordt het culinair genieten op het de Coninckplein in deze serres. © STYN.be

Origineel tafelen: pop-uprestaurant legt je deze zomer culinair in de watten in serres op de Coninckplein

RoeselareDe origineelste plek in de regio om culinair te genieten? Dat wordt deze zomer het Roeselaarse de Coninckplein. Pop-uprestaurant SERRE strijkt er van 24 juni tot 14 augustus neer met elf serres waar je kunt lunchen of dineren. “We gaan op zoek naar locaties die tot de verbeelding spreken en deze oase van groen, in het centrum van de stad, is de perfecte plek om onze gasten culinair te verwennen”, vindt algemeen manager van SERRE Xavier Englebert. 

 1. Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelachtige Hooglede”
  PREMIUM
  Gits

  Hier vind je de eerste Big Bench van België: “Geniet van het unieke zicht op het heuvelach­ti­ge Hooglede”

  Het West-Vlaamse Hooglede is een opvallende toeristische attractie rijker. Zaterdag is daar de eerste Big Bench van België geopend. “Een Big wat?”, horen we je denken. Wel, een Big Bench is een uit de kluiten gewassen zitbank van 2,5 meter hoog en 3,20 meter breed die je de kans biedt om van het landschap te genieten vanuit een ander perspectief dan je gewoon bent.
 2. Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen
  Roeselare

  Deze bedrijven uit de regio behaalden het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

  Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen beloonden 39 West-Vlaamse ondernemingen met het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) 2022. Dat is een erkenning van de duurzaamheidsinspanningen van de laureaten. Negen onder hen zijn ondernemingen die gevestigd zijn in de Mandelstreek. Barias Frozen Food Co-packing Expert, Mulder Natura Foods nv en Prosafco nv uit Roeselare, het Ardooise Ardo, Cargill GEOS Izegem Carpentier Hardwood Solutions uit Meulebeke, het Ingelmunsterse Haelvoet nv, Mariasteen uit Gits en Milcobel Dairy cv - CPS uit Moorslede.
 3. Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervelde
  PREMIUM
  Roeselare

  Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervel­de

  Eindelijk! 2,5 jaar nadat de cafetaria in Sportoase Schiervelde de deuren sloot, kan je er vanaf dinsdag 5 juli opnieuw terecht voor een verfrissend drankje of een smakelijke hap na het zwemmen. Jens Brysse (32) en Bieke Vancoillie (29) die ondertussen al zes jaar café St. Georges aan het Roeselaarse Stationsplein uitbaten, steken nu ook hun schouders onder O Brasserie. “We begrepen zelf niet dat een zaak met zoveel potentieel zo lang leeg stond”, zeggen ze.