Orgelkring Adriaen Willaert maakt zich op voor hun orgelfestival.
Volledig scherm
Orgelkring Adriaen Willaert maakt zich op voor hun orgelfestival. © Maxime Petit

Orgelkring laat letterlijk van zich horen met tweedelig festival

RoeselareOrgelkring Adriaen Willaert maakt zich op voor haar 39e werkjaar. Opnieuw pakken ze uit met een orgelfestival dat bestaat uit twee delen: het Stadsorgelfestival en het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert.

 1. Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcriterium
  Roeselare

  Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcri­te­ri­um

  Minder dan 12 uur voor straks het officiële startschot van het 11e Dovy Natourcriterium weerklinkt, maakt de organiserende vzw Roeselare Koers nog twee extra namen bekend van Belgische toppers die straks door de Roeselaarse centrumstraten koersen. Het gaat om Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix Cycling Team en Edward Theuns van Trek-Segafredo. De eerste wedstrijd van de dag wordt straks om 16 uur gereden. Daarna volgen een voorstelling van de eliterenners, een tijdrit en het eigenlijke criterium. Alle details en de volledige deelnemerslijst zijn terug te vinden op http://natourroeselare.be.
 2. Te Deum en Stan Van Samang op nationale feestdag
  Roeselare

  Te Deum en Stan Van Samang op nationale feestdag

  Ter gelegenheid van de nationale feestdag op woensdag 21 juli organiseert de Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen Roeselare (VVVR) een plechtigheid als hulde aan onze vorsten en onze monarchie. Om 11 uur is er het traditionele Te Deum in de Sint-Michielskerk waar ook het volkslied wordt gebracht. Aansluitend gaat het richting Botermarkt voor de groet aan de nationale vlag met toespraken van Geert Messiaen, voorzitter van de VVVR, en schepen Dirk Lievens (CD&V), gevolgd door het blazen van het ‘Te Velde’. Tijdens de plechtigheid zijn de coronamaatregelen van toepassing, draag een mondmasker en houd voldoende afstand.