Roeselare vives zwerfvuilcampagne
Volledig scherm
Roeselare vives zwerfvuilcampagne © RV

“Op’t gemak in de vuilbak!”: Studenten Vives strijden tegen zwerfvuil met sensibiliseringscampagne

RoeselareVijf studenten Agro- en Biotechnologie van hogeschool Vives in Roeselare maken samen een vuist tegen zwerfvuil. Ze lanceren hiervoor de sensibiliseringscampagne ‘Op’t gemak in de vuilbak!’, waarvoor ze borden, stickers en een filmpje maakten en waarvan ze hopen dat die door gemeentebesturen opgepikt zal worden.

 1. Corona blijft Roeselare parkeerinkomsten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbreiding Shop&Go
  Roeselare

  Corona blijft Roeselare parkeerin­kom­sten kosten, wel weer meer boetes en dit vooral door uitbrei­ding Shop&Go

  De impact van de coronapandemie op de inkomsten uit het parkeren was in de periode van september 2020 tot en met augustus 2021 nog steviger dan tijdens het werkingsjaar voordien. Dat blijkt uit het jaarverslag van nv Parkeren Roeselare. Zowel de inkomsten uit het betalend parkeren op de openbare weg als van het parkeren op de parkings zijn nog verder weggezakt. De inkomsten van de parkeerboetes gaan wel de hoogte in.
 2. JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach
  Roeselare

  JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

  Het Jeugd Muziekatelier (JMA) organiseert op woensdag 9 februari een Rodenbachconcert voor het brede publiek. Dit om 19 uur in zaal Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Ze zullen er de figuur van Albrecht Rodenbach toelichten en leerlingen en leraars brengen er muziek uit zijn tijd. Dit op fluit, gitaar, klarinet, saxofoon en viool. Het concert is gratis, maar toeschouwers worden wel gevraagd de veiligheidsmaatregelen na te leven.