Directeur Karel Moestermans samen met een van zijn docenten in de professionele studio waar de lessen worden opgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Karel Moestermans samen met een van zijn docenten in de professionele studio waar de lessen worden opgenomen. © Maxime Petit

Opleidingen volwassenenonderwijs volg je voortaan vanuit je zetel en wanneer je wil: “Zoals Trivago, maar dan voor opleidingen”

RoeselareCVO CREO is een van de zeven Vlaamse vrije centra voor volwassenenonderwijs die zich engageren voor LEAH, wat staat voor learning at home. Daarbij bieden ze hun opleidingen vrij van tijd en ruimte aan. Zo kunnen cursisten opleidingen volgen waar en wanneer ze willen. “We zullen hiermee ongetwijfeld een nieuw publiek bereiken”, meent directeur Karel Moestermans van CVO CREO.

 1. Uitwisselingsorganisatie YFU zoekt opvanggezin voor Zuid-Afrikaanse Sarieta
  Roeselare

  Uitwisse­lings­or­ga­ni­sa­tie YFU zoekt opvangge­zin voor Zuid-Afrikaanse Sarieta

  Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door zich een periode onder te dompelen in de Vlaamse cultuur en gewoontes. Ook de Zuid-Afrikaanse Sarieta (17). Zij zou via het internationale uitwisselingsprogramma YFU van eind augustus tot begin juli 2023 neerstrijken in Roeselare of omgeving. Om haar droom te kunnen waarmaken is YFU nog op zoek naar een enthousiast gastgezin die Sarieta tijdelijk een warm nest wil bieden. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van YFU. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid, maar een buitenlandse scholier in huis nemen doe je wel op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier. Bereid om Sarieta op te vangen? Neem dan contact op met YFU Vlaanderen via inbound@yfu.be, of 015/69.00.85. Meer over de vele studenten die een thuis zoeken in ons land vind je op https://gastgezin.yfu.be/de-studenten.
 1. Kloen laat kinderen en jongeren met beperking of chronische ziekte schitteren in muzikaal spektakel Clowntown: “Droom die uitkomt”
  Roeselare

  Kloen laat kinderen en jongeren met beperking of chronische ziekte schitteren in muzikaal spektakel Clowntown: “Droom die uitkomt”

  Vijftien jongeren met een chronische ziekte of beperking, zoals het Downsyndroom, kinderreuma of Primaire Immuundefficiëntie, staan binnenkort op het podium van CC De Spil in Roeselare. De Roeselaarse vzw Kloen laat hen, samen met jongerenkoor Allegria, lerarenrockband De Gemene Delers en clowns Sprietje en Loesje van Het Clownshuis, de ster te zijn van het muzikaal spektakel Clowntown. “Iedereen zal schitteren op zijn manier”, zegt Geert Deraeve van Kloen.
 2. VELOVEILIG. 63% vindt fietsen onveilig in Roeselare: “Maar bij zowel grote als kleinere projecten wordt er gekeken naar meer en kwaliteitsvollere ruimte voor de fiets”
  PREMIUM
  Roeselare

  VELOVEILIG. 63% vindt fietsen onveilig in Roeselare: “Maar bij zowel grote als kleinere projecten wordt er gekeken naar meer en kwaliteits­vol­le­re ruimte voor de fiets”

  Uit onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat 37% van de Roeselarenaars vindt dat zijn of haar buurt veilig is voor fietsers. Daarmee scoort de Rodenbachstad beter dan Tielt (14%), maar slechter dan Oostende (43%), Brugge en Kortrijk (beiden 51%) en Koksijde (74%). Nochtans is fietsveiligheid één van de prioriteiten van het Roeselaarse stadsbestuur. Mobiliteitsschepen Stefaan Van Coillie (CD&V) beseft dat er nog werk aan de winkel is. “Maar wat ons positief stemt, is dat ongeveer de helft van de burgers vindt dat het nu veiliger is dan vijf jaar geleden”, zegt hij.