De stoomboot van Sinterklaas op Trax
Volledig scherm
De stoomboot van Sinterklaas op Trax © Sam Vanacker

Opkomst voor intrede van Sinterklaas op Trax blijft beperkt

RoeselareDoor de nieuwe coronamaatregelen zag de intrede van Sinterklaas zaterdag in Roeselare er helemaal anders uit dan gepland. Er was geen grote Sinterklaasparade door het stadscentrum, maar wel een afgeslankte versie op de Trax-site, met mondmaskers en Covid Safe Ticket.

 1. Vietnamese verstekeling in vrachtwagen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijventerrein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”
  Roeselare

  Vietnamese versteke­ling in vrachtwa­gen wou wég uit Verenigd Koninkrijk en belandt op bedrijven­ter­rein in Roeselare: “Toch niet voor iedereen land van melk en honing.”

  In tegenstelling tot honderden lotgenoten wou een 19-jarige Vietnamese transmigrant wég uit het Verenigd Koninkrijk en naar het Europese vasteland terugkeren. Aan zijn overtocht kwam donderdagnamiddag een einde op een bedrijventerrein in Roeselare, toen hij door de Tsjechische trucker in zijn laadruimte ontdekt werd.
 2. Inschrijvingen Zapper starten op 22 januari
  Roeselare

  Inschrij­vin­gen Zapper starten op 22 januari

  De nieuwe Zapper met het vakantieaanbod van de stad werd onder alle Roeselaarse basisscholen bedeeld. Vanaf zaterdag 22 januari om 9 uur starten de inschrijvingen voor de kampen en speelpleinwerking tijdens de krokus-, paas- en zomervakantie 2022. Dit via https://zapper.roeselare.be. Zorg alvast dat je op voorhand een account hebt aangemaakt, je login getest hebt, een overzicht maakte met alle gewenste kampen en alle benodigdheden bij de hand hebt voor het online betalen.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Eerste kinderen krijgen coronavaccin in Roeselaars vaccinatiecentrum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”
  Roeselare

  Eerste kinderen krijgen coronavac­cin in Roeselaars vaccinatie­cen­trum: “Minder pijn omdat oma de prik gaf”

  In het Roeselaarse vaccinatiecentrum is zaterdag gestart met het vaccineren van de 5- tot en met 11-jarigen. Negenduizend kinderen uit Ardooie, Hooglede, Lichtervelde, Moorslede, Staden en Roeselare hebben een uitnodiging gekregen en 35 procent is hier op ingegaan. Vrijwilligers van Kloen kwamen de pijn wat verzachten. “We proberen er een feestje van te maken”, zegt centrumverantwoordelijke Lotte Duyck.