Kunstenaar Floris Caes, alias Boccanegra, in Mosul. In de Iraakse stad woeden op dit moment hevige gevechten tussen Iraakse troepen en terreurgroep IS.
Volledig scherm
Kunstenaar Floris Caes, alias Boccanegra, in Mosul. In de Iraakse stad woeden op dit moment hevige gevechten tussen Iraakse troepen en terreurgroep IS. © Repro CDR/Foto's RV

Op zoek naar rolluiken in het puin van Mosul

ROESELARERoeselaarnaar Floris Caes (28), alias Boccanegra, is gisteren teruggekeerd van de Iraakse stad Mosul. Terwijl de Iraakse troepen hevig strijd leverden met terreurgroep IS, zocht Floris in het oorlogspuin naar... rolluiken. "Ik wil een kunstwerk maken dat aantoont dat de kleine, werkende man het grootste slachtoffer van het geweld is."

 1. Groen wil nu al duidelijkheid over toekomst bedrijfssites in stadscentrum
  Roeselare

  Groen wil nu al duidelijk­heid over toekomst bedrijfssi­tes in stadscen­trum

  Groen wil dat het stadsbestuur nu al de toekomst van geïsoleerde bedrijven in het stadscentrum vastlegt. “Zo maak je nu al duidelijk dat daar geen nieuwe bedrijven kunnen komen op een plek waar ze eigenlijk niet meer horen”, zegt gemeenteraadslid Bert Wauters. “Wij denken concreet aan de site in de Hoogleedsesteenweg tussen nummers 43 en 53, de zeepziederij Gryspeerdt aan de Moermanparking, de schroothandel Vandenbroucke in de Kokelaarstraat en de site Galloo in de Mandellaan. Wij ijveren voor de opmaak van een ruimelijk uitvoeringsplan (RUP) voor deze en soortgelijke zones dat een nieuwe toekomst kan geven aan een buurt met bijkomend groen, nieuwe parkjes, een ruimere speelzone,…” Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) is geen voorstander van de piste van een RUP. “Dit is zeer tijdrovend, zeker als je werkt op postzegelniveau en voor specifieke percelen. Het is beter om werk te maken van een goed gedragen stedenbouwkundige visie. Dat geeft meer flexibiliteit naar de toekomst toe. We weten niet wanneer die sites eventueel een nieuwe toekomst zullen krijgen, en mogen de fout niet maken om nu al ruimtelijke keuzes te maken voor de toekomst.”
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon