Expeditie Bulskampveld biedt vijf wandellussen met activiteiten voor kinderen onderweg. Hier zie je een stukje van het parcours aan de scheepsput in Wingene
Volledig scherm
PREMIUM
Expeditie Bulskampveld biedt vijf wandellussen met activiteiten voor kinderen onderweg. Hier zie je een stukje van het parcours aan de scheepsput in Wingene © Sam Vanacker

Op wandel in de Mandel om af te koelen tijdens deze hittegolf: acht wandelingen in de regio Tielt-Izegem-Roeselare uitgelicht

MandelstreekNu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Om u op weg te helpen selecteerden wij acht bekende en minder bekende wandelingen in de regio Tielt-Izegem-Roeselare om wat verkoeling te zoeken.

 1. Ardooie heeft wél zin in WK voetbal: winterbar opent al vroeger en ook Bockorcafé trekt tricolore jasje aan: “Onvervalste WK-sfeer in een winters jasje”
  PREMIUM
  Ardooie

  Ardooie heeft wél zin in WK voetbal: winterbar opent al vroeger en ook Bockorcafé trekt tricolore jasje aan: “Onvervals­te WK-sfeer in een winters jasje”

  Vlaanderen loopt nog niet warm voor het WK voetbal, maar Ardooie gaat wel een feestje bouwen. Winterbar Barthazar opent de deuren een week vroeger dan gepland als WK-chalet en staat als één blok achter onze Rode Duivels. Ook in het Bockorcafé kun je zo goed als alle matchen volgen. “Het is misschien vreemd om in putje winter voetbal te kijken, maar we gaan voor een gezellige WK- en kerstsfeer”, zegt Dieter Verbeest van Barthazar.
 2. Leer alles over voedselbossen in De Zilverlink
  Roeselare

  Leer alles over voedselbos­sen in De Zilverlink

  Vzw Leefmilieu Roeselare wil voedselbossen in de kijker zetten en organiseert daarom samen met Natuurpunt Mandelstreke, vzw TuinHier Roeselare en vzw Meer Bomen in Roeselare op 19 oktober een infoavond. Hiervoor nodigen ze voedselbospromotor Louis De Jaeger uit, die zijn film ‘Foodforest – The documentary’ komt voorstellen. Deze brengt het verhaal van pioniers in ons land en geeft een beeld van hoe een voedselbos eruit ziet en hoe het werkt. De infoavond wordt georganiseerd in De Zilverlink op de Meensesteenweg 412 en iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Deelnemen kost vijf euro, inclusief consumptiebon.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.