Rumbeke is de thuishaven van het Kasteel van Rumbeke, één van de oudste renaissancekastelen van het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Rumbeke is de thuishaven van het Kasteel van Rumbeke, één van de oudste renaissancekastelen van het land. © Maxime Petit

Op huizenjacht in... Rumbeke: “Een afgewerkt rijhuis kost je hier al snel 285.000 euro, maar voor een appartement moet je pak minder diep in de buidel tasten”

RumbekeRumbeke is niet alleen de grootste, maar ook de snelst groeiende deelgemeente van Roeselare. Maar waarom wil iedereen in Rumbeke wonen? Wat zijn de troeven van de deelgemeente en hoeveel centen moet je er tegenwoordig neertellen voor een woning of appartement? Wij trokken samen met immomakelaar Gilles Tanghe van Era Domus op pad voor een nieuwe aflevering van onze reeks Huizenjacht.

 1. Roeselaarse ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsballett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsbal­lett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”

  Na zes seizoenen in de Staatsopera van Nürnberg te hebben gedanst, gaat de Roeselaarse ballerina Sofie Vervaecke (24) vanaf 25 augustus aan de slag bij het ballet van de Staatsopera van Hannover onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Marco Goecke. “Hij had me al meermaals gevraagd, maar nu pas vond ik de tijd rijp om de overstap te maken. Bovendien moet ik ook voorzichtig beginnen denken aan mijn toekomst na het dansen”, zegt Sofie, die even op vakantie is in haar thuisstad.
 2. Dinsdagmarkt op andere locatie door Roeselare Kermis
  Roeselare

  Dinsdag­markt op andere locatie door Roeselare Kermis

  De foorreizigers palmen met hun kramen van vrijdag 26 tot en met woensdag 31 augustus de Grote Markt en het Polenplein in voor Roeselare Kermis. Dit heeft een invloed op de dinsdagmarkt van 30 augustus. Die dag worden de marktkramen anders opgesteld en dit in de Ooststraat, de Noordstraat tussen Grote Markt en De Munt en in de Sint-Alfonsusstraat. Op deze dinsdag geldt daarom dan ook een parkeerverbod in deze straten van 4 tot 14 uur.