Illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie © Ronny De Coster

Op deze 17 locaties zijn er volgende week snelheidscontroles

Roeselare/Izegem/HoogledePolitiezone RIHO kondigt voor komende week snelheidscontroles aan op 17 locaties. Waar worden snelheidsduivels op de bon geslingerd?

 1. Roeselaarse ambachtslui kunnen vakmanschap doorgeven dankzij meester-leerlingtraject
  Roeselare

  Roeselaar­se ambachts­lui kunnen vakman­schap doorgeven dankzij mees­ter-leerling­tra­ject

  De Vlaamse Gemeenschap lanceerde vorig jaar opnieuw beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Erfgoedcel TERF begeleidde hierbij geïnteresseerde vaklui. Dit met resultaat. De Roeselaarse hoefsmid Bram Bruneel en touwslager Roger Tanghe van touwslagerij BGS BV, eveneens uit Roeselare, kunnen met hun beurs vanaf deze maand aan de slag met een leerling. Oude technieken leiden namelijk vaak tot innovatieve toepassingen en hedendaagse creaties.
 2. Roeselare zoekt wildste wijk
  Roeselare

  Roeselare zoekt wildste wijk

  Onder de noemer Wild #VANRSL trekt Roeselare dit jaar voluit de kaart van meer biodiversiteit. Dit via de wijkchallenge Wildste wijk #VANRSL. Stel een team samen van minstens drie gezinnen in je buurt, zoek een pleintje in je omgeving dat je wil omtoveren tot het wildste pleintje van de stad en ga in competitie met andere buurten. Jullie plein krijgt een naam en wordt het uithangbord voor andere uitdagingen die volgen, gaande van het organiseren van een workshop bijenhotel knutselen tot het planten van bloembollen op jullie pleintje. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 februari op www.buurten.roeselare.be. Alle kosten verbonden aan de uitdagingen worden door de Stad vergoed.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.