Ooststraat
Volledig scherm
Ooststraat © Maxime Petit

Ooststraat dinsdagavond tijdelijk dicht voor verkeer

 1. Rousseau verdwijnt eind maart uit Delaerestraat: “Maar ik hoop dat het verhaal van onze familiezaak nog niet ten einde is”
  PREMIUM
  Roeselare

  Rousseau verdwijnt eind maart uit Delae­restraat: “Maar ik hoop dat het verhaal van onze familie­zaak nog niet ten einde is”

  Rousseau sluit eind maart de deuren langs de Delaerestraat. Het huurcontract loopt af en zaakvoerster Natacha Rousseau startte de totale uitverkoop van de 97-jarige familiezaak, die gespecialiseerd is in decoratie, handtassen, juwelen en kunst. “We kregen klappen door de coronacrisis. Het is nu tijd om even te bezinnen”, aldus Natacha, die niet uitsluit dat de zaak toch weer heropent.
 2. Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag
  Ardooie

  Leerlingen IHKA luchten hun hart op Rode Neuzen Dag

  Rode Neuzen Dag ging vrijdag niet onopgemerkt voorbij in het Instituut Heilige Kindsheid (IHKA) in Ardooie. Niet alleen kleurde de school rood, maar de leerlingen kregen ook tijdens een lange speeltijd de kans om echt te vertellen hoe het met hen gaat. “Dit kan al een mogelijke stap zijn om je als jongere beter in je vel te voelen”, licht directeur Jo Willemyns toe Maar daar bleef het niet bij. Het steunpunt Geestelijke Gezondheid Te Gek!? bouwde er ook een Te Gekke Plek?! Op. “Hier gaat men met leerlingen in gesprek over psychische kwetsbaarheid en mentaal welzijn. Verder luisteren de vijfdejaars naar jongeren die hun psychische kwetsbaarheid hebben overwonnen, terwijl de zesdejaars bezoek krijgen van twee psychiatrisch verpleegkundigen uit de kliniek Sint-Jozef in Pittem.” In de jongere jaren werd dan weer gefocust op sociale media, grenzen stellen en het fenomeen sexting. Het toneelstuk ‘Gekraakt door eigen naakt’ zette de leerlingen aan om met elkaar in gesprek te gaan.