De leegstaande site van Crea Printing Industries op de Diksmuidsesteenweg.
Volledig scherm
De leegstaande site van Crea Printing Industries op de Diksmuidsesteenweg. © CDR

Ook Unizo wil niet weten van een Jumbo in Roeselare: “Geef starters een plekje op de Creasite”

Ook Unizo Roeselare wil niet weten van een filiaal van de Nederlandse keten Jumbo op de Diksmuidsesteenweg. Het komt zelfs op de proppen met een mogelijke alternatieve invulling voor de site van het vroegere Crea Printing Industries.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Actiecomité Leefbaar Schiervelde zamelt 160 bezwaren in tegen Jumbo: “Een duidelijke afwijzing door het overgrote deel van de wijk”

  Actieco­mité Leefbaar Schiervel­de zamelt 160 bezwaren in tegen Jumbo: “Een duidelijke afwijzing door het overgrote deel van de wijk”

  In één week zamelde het actiecomité Leefbaar Schiervelde 160 individuele bezwaarschriften in tegen de komt van de Nederlandse prijzenbreker Jumbo naar de Diksmuidsesteenweg. Die gaven ze woensdagavond af aan burgemeester Kris Declercq en schepen Tom Vandenkendelaere ( beiden CD&V). Niet alleen zijn ze tegen de komst van een Jumbo, maar tegen eender welk winkelcentrum.
 3. Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboortestad Roeselare, met vuurspektakel en tal van tochten in het spoor van de schrijver
  PREMIUM
  Roeselare

  Vier 165ste verjaardag van Albrecht Rodenbach in geboorte­stad Roeselare, met vuurspekta­kel en tal van tochten in het spoor van de schrijver

  Roeselare omhelst zijn grootste schrijver. Op 27 oktober is het precies 165 jaar geleden dat Albrecht Rodenbach er geboren werd. Vanaf woensdag 23 juni, exact 141 jaar na Rodenbachs dood, pakt z’n geboortestad uit met tal van activiteiten, van een heruitgave van een strip uit de jaren 50 over een vuurspektakel tot een nagelnieuwe fietstocht om de schrijver te vieren. Ontdek hier de initiatieven die creatief, vernieuwend en af en toe ook een beetje rebels zijn zoals ook de figuur Albrecht Rodenbach was.