Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Wij helpen hem graag met wat West-Vlaams getinte speelgoedtips.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Wij helpen hem graag met wat West-Vlaams getinte speelgoedtips. © ANP

Ook de Sint koopt lokaal: tien West-Vlaams getinte speelgoedtips

West-VlaanderenDe spanning stijgt, want het is nog slechts enkele keren slapen vooraleer Sinterklaas op ronde gaat en de schoentjes vult. In tijden van corona houdt ook de goedheilige man het graag lokaal. Wij inspireren hem en z’n hulpsinten graag met tien West-Vlaamse speelgoedtips.

 1. Wéér twee inbraken op schoolsite IdP/Middenschool na inbrakenreeks in november: “We versterken beveiliging”
  Izegem

  Wéér twee inbraken op schoolsite IdP/Middenschool na inbraken­reeks in november: “We versterken beveili­ging”

  De directies van de Prizmacampussen IdP (Instituut de Pélichy) en Middenschool, buren van elkaar, zitten met de handen in het haar. In november al werd drie nachten naeen ingebroken op de schoolsite, nu gebeurde dat nog eens twee keer. Opmerkelijk: de daders, allicht telkens dezelfden, beschikten dit keer over minstens één sleutel waarmee ze binnen konden. Beide scholen gaan nu opnieuw hun beveiliging fors optrekken.
 2. Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenviering
  Roeselare

  Zesdejaars VABI tellen met ludieke wedstrijd af naar 50-dagenvie­ring

  In normale omstandigheden hadden de laatstejaars van het Roeselaarse secundair onderwijs morgen hun 100 dagen gevierd. Corona steekt hier echter een stokje voor. Het is de bedoeling om dit schooljaar het afscheid van de middelbare schoolbanken te vieren met een 50 dagen-feest op 30 april. De zesdejaars van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) zijn alvast volop aan het aftellen naar die dag. “Bij ons op school loopt er sinds kort een interne ludieke wedstrijd tussen de verschillende klassen van het zesde jaar”, vertelt Sam Goethals namens 6 Dierenzorg b. “Die wordt georganiseerd door de leerlingen met hulp van de leerkrachten. In aanloop naar onze 50 dagen worden we verschillende uitdagingen voorgeschoteld. De klas die de meeste punten bijeen weet te sprokkelen wint.” De komende weken volgt er alvast een online quiz en een fotoshoot waarvoor de leerlingen zich zo goed mogelijk moeten opdirken in het thema promnight. “Maar de allereerste uitdaging bestaat erin om met de klas op een positieve manier in de pers te komen. Volgens mij zijn we hierin geslaagd door de wedstrijd langs deze weg bekend te maken”, glundert Sam.
 1. KOERS zoekt WK-schatten
  Roeselare

  KOERS zoekt WK-schat­ten

  Het wielerjaar staat in 2021 in het teken van het wereldkampioenschap wielrennen, dat van 18 tot en met 26 september in Vlaanderen plaatsvindt. Het Roeselaarse KOERS. Museum van de Wielersport broedt momenteel op diverse WK-gerelateerde initiatieven. In dat kader is het museum nog op zoek naar een affiche van het WK wielrennen in Yvoir 1975. Maar ook andere objecten die verbonden zijn aan een in België gereden wereldkampioenschap of een wereldkampioen(e) in het algemeen kunnen interessant zijn.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten