Onze weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen: van schlagers tot pintjes bij de oudste punkband van het land

Zuid-West-VlaanderenDe zomer is in het land en het weekend lonkt: tijd dus om volop plannen te maken. Waar in Zuid-West-Vlaanderen valt er iets beleven? Wij zochten het uit en zetten de leukste regionale tips voor 24 en 25 juli op een rij.

 1. Gezocht: Roeselarenaars die dienstverlening stad en Arhus onder de loep willen nemen
  Roeselare

  Gezocht: Roeselaren­aars die dienstver­le­ning stad en Arhus onder de loep willen nemen

  Stad Roeselare en ARhus zoeken Roeselarenaars die willen deel uitmaken van het Testpanel voor het Testhuis. Dit project gaat binnenkort van start en loopt tot juni 2023. Bedoeling ervan is om de dienstverlening van zowel de stad als van ARhus te verbeteren. Concreet zullen zowel burgers als medewerkers de dienstverlenende processen kritisch onder de loep nemen, zowel aan het loket, aan de telefoon, digitaal, op de werkvloer,… Dit om uit te zoeken waar en hoe het nog beter kan. Interesse om deel uit te maken van het Testpanel? Inschrijven kan via https://www.roeselare.be/formulier/inschrijvingsformulier-testhuis. De eerste bijeenkomst is voorzien op dinsdag 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.
 1. Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organiseert rouwcafé De Laatste Kwispel
  PREMIUM
  Beveren

  Samen rouwen om overleden huisdieren: Johan organi­seert rouwcafé De Laatste Kwispel

  Rouwen om een overleden huisdier is en blijft nog altijd een taboe. Daarom organiseert Johan Moerman, bezieler van Dogmatchers, op zaterdag 8 oktober De Laatste Kwispel, een rouwcafé voor de achtergebleven baasjes. In het Beverse Parochiaal Centrum krijgen zij de kans om hun verhaal te doen, herinneringen te delen maar krijgen ze ook een pak praktische info omtrent het verlies van hun huisdier. “Bij voldoende interesse willen we op termijn meer rouwcafés op verschillende locaties opzetten”, aldus Johan.