Onze tips voor het weekend: van auto’s van de Beatles bekijken tot griezelig sporten

Nog geen plannen voor dit weekend? Onze redactie zocht vijf bijzondere activiteiten uit. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

0 reacties

 1. Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerelsplein
  Roeselare

  Bijna 2.000 vierkante meter extra groen voor Kerels­plein

  Stad Roeselare heeft plannen klaar voor een grondige renovatie van het Kerelsplein in de Acaciastraat. Dat de kleuter- en hoofdspeelzone vernieuwd worden, kon je eerder al in deze krant lezen. Maar het Kerelsplein wordt ook stevig vergroend. Er wordt ongeveer 1.943 vierkante meter extra groen aangeplant die een boost geven aan de biodiversiteit en als extra visuele - en geluidsbuffer dienen. Er is sprake van het aanplanten van 3.132 struiken, 489 haagplanten en twee hoogstammige bomen.
 2. WZC De Zilverberg zoekt via oriënterend kortverblijf oplossing op maat voor ouderen in crisissituatie
  Rumbeke

  WZC De Zilverberg zoekt via oriënte­rend kortver­blijf oplossing op maat voor ouderen in crisissitu­a­tie

  De Zilverberg start op 1 juli als allereerste woonzorgcentrum in Roeselare met oriënterend kortverblijf. Met deze nieuwe dienstverlening openen ze hun deuren tijdelijk voor ouderen die zich thuis in een moeilijke situatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben. “Tijdens een periode van 14 tot 60 dagen duwen we de pauzeknop in en gaat ons multidisciplinair team samen met de zorgvrager op zoek naar een toekomstscenario op maat”, zegt Ilse Claeys, directeur bewonerszorg van De Zilverberg.