Whytic Priem en Bart Goudeseune worden aangemoedigd door de jonge mountainbikers van het Bike2Gold-kamp dat Bart organiseert.
Volledig scherm
PREMIUM
Whytic Priem en Bart Goudeseune worden aangemoedigd door de jonge mountainbikers van het Bike2Gold-kamp dat Bart organiseert. © Maxime Petit

“Onze familie verzet bergen om kanker te overwinnen. Toepasselijk, voor onze uitdaging in de Alpen”: mountainbikers verzamelen via loodzware wedstrijd geld voor Think Pink

RoeselareBart Goudeseune (41) en Whytic Priem (27) schotelen zichzelf een sportieve uitdaging voor om u tegen te zeggen. Van 17 tot en met 21 augustus nemen de Roeselarenaars deel aan de Suisse Epic, een prestigieuze mountainbikewedstrijd door de Zwitserse Alpen, goed voor 350 kilometer en 12.000 hoogtemeters. Die straffe prestatie koppelen ze aan een goed doel: Think Pink. “Allebei zijn we het voorbije jaar in onze nabije omgeving geconfronteerd met kanker”, stelt het duo.

 1. Studentenclub Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatijden”
  Roeselare

  Studenten­club Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatij­den”

  Studentenvereniging Rodenbach verenigt al 90 jaar de studenten uit de regio Roeselare in Gent. En die verjaardag liet de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag kwamen negentig (oud-)leden samen voor een uitgebreide viering. Naar aanleiding van het jubileum werd ook een lustrumboek uitgebracht. “Wat we doen met studenten die niet graag Rodenbach drinken? Wees maar gerust dat die het snel leren drinken.”
 2. Oudste kinderboetiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communiekledij ook van hier kwam”
  PREMIUM
  Roeselare

  Oudste kinderboe­tiek van Roeselare Tineke Junior viert 60ste verjaardag: “We zien nu kinderen van wie oma’s communie­kle­dij ook van hier kwam”

  Tineke Junior viert deze maand de 60ste verjaardag en is de oudste kinderboetiek van Roeselare. Met zaakvoerster Sarah Tally (41) staat de derde generatie er aan het roer. Zij bouwde de kledingwinkel op de hoek van de Noord- en de Albrecht Rodenbachstraat uit tot één van de topzaken in België qua feest- en communiekledij. Het diamanten jubileum van de familiezaak viert ze op een hippe manier: met een Instagramwedstrijd die haar klantjes ook letterlijk in de etalage zet.
 1. Anurak Thai brengt authentieke keuken in modern interieur: "Onze chef is net overgevlogen vanuit Thailand"
  PREMIUM
  Roeselare/Brugge

  Anurak Thai brengt authentie­ke keuken in modern interieur: "Onze chef is net overgevlo­gen vanuit Thailand"

  Het vroegere café ‘t Hof van Brabant op de hoek van de Meensesteenweg en de Iepersestraat heropent op vrijdag 1 oktober als Anurak Thai, het derde Thaise restaurant van de uit Maleisië afkomstige Chew Peng en Lisa Soo. “Anurak betekent in stand houden, bewaken en dat is exact wat wij beogen: de Thaise cultuur en keuken beschermen, eren en bovenal delen met jullie”, aldus het gedreven koppel.
 2. Nederlandse naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”
  PREMIUM
  Tielt

  Nederland­se naamgenoot wil dat Tieltse slagerij Luca van naam verandert: “Dit is verwarrend voor mijn Belgische klanten”

  Krijgt de nieuwe slagerij Luca uit Tielt straks een nieuwe naam? Als het van slagerij Luca uit het Nederlandse Dordrecht afhangt wel. Die heeft de merknaam namelijk voor de hele Benelux vastgelegd, want naast de naam verkopen beiden ook Roemeense specialiteiten. “Te verwarrend, zeker voor mijn Belgische klanten”, vindt de Nederlandse slager Florin Luca.