Belinda Eelbode, schepen Dirk Lievens, Nick Demets en Jolien Vergote van de dienst Toerisme en de Roeselaarse brouwers toasten in Bram’s Brewery op de nieuwe bierwandeling.
Volledig scherm
Belinda Eelbode, schepen Dirk Lievens, Nick Demets en Jolien Vergote van de dienst Toerisme en de Roeselaarse brouwers toasten in Bram’s Brewery op de nieuwe bierwandeling. © Joke Couvreur

Ontdek de biergeschiedenis van Roeselare: wandeling voert je langs nieuwe en verdwenen brouwerijen

Roeselare wil zich steeds meer profileren als bierstad. Biersommelier Belinda Eelbode heeft daarom samen met de dienst Toerisme een Roeselaarse bierwandeling uitgestippeld. Zo kun je Roeselare verkennen langs nieuwe en verdwenen brouwerijen, je dorst lessen met een lokaal biertje in een van de vele cafeetjes en ontdekken waarom Roeselare de Rodenbachstad is.

0 reacties

 1. Leerlingen SBSO Sterrebos maken nieuwjaarspakketten voor stadspersoneel
  Roeselare

  Leerlingen SBSO Sterrebos maken nieuwjaars­pak­ket­ten voor stadsperso­neel

  SBSO Sterrebos kreeg de kans van stad Roeselare om de ruim 1.100 nieuwjaarspakketten te maken voor hun personeel. Vrijdag werd op de campus langs de Bornstraat hieraan de laatste hand gelegd. Burgemeester Kris Declercq (CD&V) kwam persoonlijk een handje toesteken zodat alle pakketten deze week afgewerkt zijn. “Vorig schooljaar werd er op onze campus een vestigingsplaats van Ter Bruyninge OV2 opgestart”, duidt directeur Katia Viaene. “Binnen deze opleidingsvorm bereiden we leerlingen voor om later tewerkgesteld te worden in een maatwerkbedrijf. Om onze leerlingen nu al te laten kennis maken met het werk gingen we op zoek naar partners in de regio Roeselare. Hiervoor werden verschillende bedrijven aangeschreven. Onder hen ook de stad zelf die ons de kans gaf om deze pakketten te maken. Na een vlotte toelevering van alle materialen staken de leerlingen de handen uit de mouwen en nu zijn de pakketten klaar om verdeeld te worden.”
 2. Sloop ACV veroorzaakt verkeershinder
  Roeselare

  Sloop ACV veroor­zaakt verkeers­hin­der

  Het ACV maakt langs de Henri Horriestraat werk van een nieuw kantoorcomplex. Maar vooraleer de nieuwbouw kan verrijzen, worden momenteel de oude gebouwen gesloopt. In de week van 25 januari tot en met 29 januari zullen de gebouwen aan de straatzijde worden afgebroken. Om dat op een veilige en vlotte manier te laten verlopen, zal er in de Henri Horriestraat eenrichtingsverkeer voorzien worden vanaf het kruispunt met de Hendrik Consciencestraat. Doorgaand verkeer zal steeds mogelijk zijn. Het zal niet toegelaten zijn om de parking van de Munt te verlaten in de richting van de Hendrik Consciencestraat.
 1. KOERS zoekt WK-schatten
  Roeselare

  KOERS zoekt WK-schat­ten

  Het wielerjaar staat in 2021 in het teken van het wereldkampioenschap wielrennen, dat van 18 tot en met 26 september in Vlaanderen plaatsvindt. Het Roeselaarse KOERS. Museum van de Wielersport broedt momenteel op diverse WK-gerelateerde initiatieven. In dat kader is het museum nog op zoek naar een affiche van het WK wielrennen in Yvoir 1975. Maar ook andere objecten die verbonden zijn aan een in België gereden wereldkampioenschap of een wereldkampioen(e) in het algemeen kunnen interessant zijn.
 1. Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"
  Play

  Kristof Calvo: "Ik was het echt beu om felle oppositie te voeren"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"