Belinda Eelbode, schepen Dirk Lievens, Nick Demets en Jolien Vergote van de dienst Toerisme en de Roeselaarse brouwers toasten in Bram’s Brewery op de nieuwe bierwandeling.
Volledig scherm
Belinda Eelbode, schepen Dirk Lievens, Nick Demets en Jolien Vergote van de dienst Toerisme en de Roeselaarse brouwers toasten in Bram’s Brewery op de nieuwe bierwandeling. © Joke Couvreur

Ontdek de biergeschiedenis van Roeselare: wandeling voert je langs nieuwe en verdwenen brouwerijen

Roeselare wil zich steeds meer profileren als bierstad. Biersommelier Belinda Eelbode heeft daarom samen met de dienst Toerisme een Roeselaarse bierwandeling uitgestippeld. Zo kun je Roeselare verkennen langs nieuwe en verdwenen brouwerijen, je dorst lessen met een lokaal biertje in een van de vele cafeetjes en ontdekken waarom Roeselare de Rodenbachstad is.

0 reacties

 1. Ardooie roept inwoners op om vrijwillig steentje bij te dragen in vaccinatiecentrum
  Ardooie

  Ardooie roept inwoners op om vrijwillig steentje bij te dragen in vaccinatie­cen­trum

  De inwoners van Ardooie kunnen straks terecht in Expo Roeselare om zich te laten vaccineren. De opbouw van het vaccinatiecentrum is er deze week gestart en het is de bedoeling dat men er vanaf 1 februari kan testdraaien. Maar naast infrastructuur en vaccins vormen ook medewerkers een belangrijke vereiste om het vaccinatiecentrum gezwind te laten functioneren. Het Ardooise gemeentebestuur lanceert dan ook een oproep naar medewerkers. Ze zoeken zowel mensen met medische expertise, mensen met een hart voor de medemens die willen helpen om de bezoekers wegwijs te maken, stoelen te ontsmetten,…, administratieve duizendpoten en logistieke helden. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.
 1. De Schaduw lanceert audiowandeling ‘MOLmens’ met stemmen van Wouter Deprez en Marleen Maes
  Ardooie

  De Schaduw lanceert audiowande­ling ‘MOLmens’ met stemmen van Wouter Deprez en Marleen Maes

  Cultuurkapel De Schaduw blijft zich in tijden van corona creatief heruitvinden en pakt tijdens de krokusvakantie uit met MOLmens, een twee uur durende visuele audiowandeling die zich afspeelt diep onder de Ardooise akkers. Jonah Muylle, coördinator van De Schaduw, wist hiervoor enkele mooie namen te strikken, zoals die van stand-upcomedian Wouter Deprez. “De goesting bij ons en de acteurs en de honger naar cultuur bij het publiek is heel groot”, weet Jonah.
 2. Stijn Van Schie en Roeselare sturen zwak Menen wandelen: “Nochtans amper getraind”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Stijn Van Schie en Roeselare sturen zwak Menen wandelen: “Nochtans amper getraind”

  Roeselare heeft na een knappe prestatie de drie punten op zak gestoken tegen Menen. Coach Vanmedegael miste zaterdag nochtans liefst vijf spelers omwille van corona, maar zelfs zonder Fragkos, Tuerlinckx, Coolman, Huhmann en D’Hulst veegde het de Meense buren van het parket. Met dank aan Stijn Van Schie, die de meeste punten scoorde en ook tot Star of the Game verkozen werd.
 3. Werken veroorzaken vanaf 25 januari verkeershinder in Lichterveldse dorpskern
  Lichtervelde

  Werken veroorza­ken vanaf 25 januari verkeers­hin­der in Lichter­veld­se dorpskern

  Vanaf maandag 25 januari wordt een glasvezelkabel gelegd van het rondpunt aan het Lichterveldse station tot aan de Sint-Jacob de Meerderekerk. Het verkeer zal minimale hinder ervaren, maar parkeren langs het traject van de werken wordt moeilijk. Op hetzelfde moment worden ook de nutsvoorzieningen van de nieuwbouw in de Torhoutstraat. Het verkeer tussen de Boomgaardstraat en de Gezellelaan zal hierdoor wat hinder ondervinden.
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv