In de Grote Bassin in Roeselare werden de vissen geteld en gecategoriseerd nav de 1.000-soortendag
Volledig scherm
In de Grote Bassin in Roeselare werden de vissen geteld en gecategoriseerd nav de 1.000-soortendag © RV

Onderzoekers brengen visbestand Grote Bassin in kaart voor 1.000-soortendag

RoeselareDit weekend gingen meer dan 40 experts op zoek naar zoveel mogelijk verschillende dieren en planten in de parken, bermen, tuinen en waterpartijen van Roeselare tijdens de ‘1.000-soortendag’. Onder andere in de Grote Bassin telden en categoriseerden vrijwilligers van Natuurpunt zondagvoormiddag vissen.

 1. Roeselare betuigt medeleven met slachtoffers zware overstromingen, Natourcriterium start met minuut stilte
  Roeselare

  Roeselare betuigt medeleven met slachtof­fers zware overstro­min­gen, Natourcri­te­ri­um start met minuut stilte

  Naar aanleiding van de zware overstromingen die ons land de afgelopen dagen hebben getroffen, werd dinsdag 20 juli door premier Alexander De Croo afgekondigd als dag van nationale rouw. Ook de stad Roeselare wil haar medeleven betuigen aan alle slachtoffers van deze ramp. De vlaggen aan de openbare gebouwen zullen dinsdag de hele dag halfstok hangen. Van 12 tot 12.01 uur zullen de sirenes van de hulp- en interventiediensten gedurende één minuut loeien. Daarna wordt overal in ons land een minuut stilte gehouden. Het stadsbestuur roept de inwoners op om als eerbetoon aan de slachtoffers deel te nemen aan deze minuut stilte tussen 12.01 en 12.02 uur. Het officieel moment van stilte, in aanwezigheid van het stadsbestuur, wordt gehouden ter hoogte van ARhus (De Munt) waar een deel van de stadsdiensten tijdelijk gehuisvest is.
 1. Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcriterium
  Roeselare

  Op de valreep: ook Jasper Philipsen en Edward Theuns op Dovy Natourcri­te­ri­um

  Minder dan 12 uur voor straks het officiële startschot van het 11e Dovy Natourcriterium weerklinkt, maakt de organiserende vzw Roeselare Koers nog twee extra namen bekend van Belgische toppers die straks door de Roeselaarse centrumstraten koersen. Het gaat om Jasper Philipsen van Alpecin-Fenix Cycling Team en Edward Theuns van Trek-Segafredo. De eerste wedstrijd van de dag wordt straks om 16 uur gereden. Daarna volgen een voorstelling van de eliterenners, een tijdrit en het eigenlijke criterium. Alle details en de volledige deelnemerslijst zijn terug te vinden op http://natourroeselare.be.
 2. Woondienst Regio Roeselare onderzoekt woonnoden en -behoeften van alleenwonenden en éénoudergezinnen
  Roeselare

  Woondienst Regio Roeselare onderzoekt woonnoden en -behoeften van alleenwo­nen­den en éénouderge­zin­nen

  Alleenwonenden en éénoudergezinnen hebben het vaak moeilijk op de woningmarkt. De Woondienst Regio Roeselare wil graag meer inzicht krijgen in de noden en behoeften van deze doelgroep om toekomstige beleidsbeslissingen hierop te kunnen afstemmen. Daarom stelden ze een bevraging op. Behoor jij tot deze doelgroep? De bevraging invullen kan op https://nl.surveymonkey.com/r/MCWWV5B.