Klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten.
Volledig scherm
Klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten. © Photo News

Onderzoek AZ Delta toont verband aan tussen tekort aan vitamine D en corona

RoeselareUit onderzoek van het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta blijkt dat er een duidelijk verband is tussen vitamine D-tekort en een ernstige Covid-19-longziekte. De klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten. 

 1. Hanna Vandenbussche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche kijkt uit naar CrossCup in Roeselare: “Altijd een heel bijzondere wedstrijd”

  Zondag wordt in Roeselare de West-Vlaamse manche van de CrossCup georganiseerd. Traditioneel is dit ook de wedstrijd waar de tickets worden uitgedeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar op 12 december in het Ierse Dublin plaatsvindt. Hanna Vandenbussche hoopt zich, net als in 2017 en 2018, te kwalificeren voor dit kampioenschap, maar ze beseft dat dit niet gemakkelijk zal worden. “Er zijn heel wat atletes van hetzelfde niveau en het wordt allicht een onvoorspelbare wedstrijd”, klinkt het.
 2. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."
 3. Rousseau verdwijnt eind maart uit Delaerestraat: “Maar ik hoop dat het verhaal van onze familiezaak nog niet ten einde is”
  PREMIUM
  Roeselare

  Rousseau verdwijnt eind maart uit Delae­restraat: “Maar ik hoop dat het verhaal van onze familie­zaak nog niet ten einde is”

  Rousseau sluit eind maart de deuren langs de Delaerestraat. Het huurcontract loopt af en zaakvoerster Natacha Rousseau startte de totale uitverkoop van de 97-jarige familiezaak, die gespecialiseerd is in decoratie, handtassen, juwelen en kunst. “We kregen klappen door de coronacrisis. Het is nu tijd om even te bezinnen”, aldus Natacha, die niet uitsluit dat de zaak toch weer heropent.