Klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten.
Volledig scherm
Klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten. © Photo News

Onderzoek AZ Delta toont verband aan tussen tekort aan vitamine D en corona

RoeselareUit onderzoek van het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta blijkt dat er een duidelijk verband is tussen vitamine D-tekort en een ernstige Covid-19-longziekte. De klinisch biologen onderzochten de Vitamine D-status bij de opname van 186 coronapatiënten. 

 1. Staking bij Roeselaarse postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg
  Roeselare

  Staking bij Roeselaar­se postbodes over te hoge werkdruk opgeheven na overleg

  De Roeselaarse postbodes legden dinsdag en woensdag het werk neer. Ze waren boos omdat de werkdruk te veel gestegen was door een nieuwe werkregeling en bezorgd over de staat van hun voertuigen. Hierdoor werd er amper post bedeeld en ook maar 18 van de 38 krantenrondes gingen door. De vakbonden en de directie van bpost gingen rond de tafel en er werd beslist om de reorganisatie opnieuw te bekijken. Tot dan moet niemand overuren maken. De postbodes gingen woensdag nog opnieuw aan de slag.
 2. Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmarkten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van Kortrijk tot Tielt: op deze kerstmark­ten in het zuiden van West-Vlaanderen snuif je de kerstsfeer op

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten 17 kerstmarkten op in het zuiden van West-Vlaanderen om helemaal in de kerststemming te komen.