Een sfeerbeeldje van de Omloop van Vlaanderen in 2019.
Volledig scherm
Een sfeerbeeldje van de Omloop van Vlaanderen in 2019. © VDB

Omloop van Vlaanderen op Europese rallykalender: “We staan nu tussen de allergrootsten op de lijst”

RoeselareDe 61ste editie van de Omloop van Vlaanderen zal deel uitmaken van de Europese rallykalender, meer bepaald van de FIA European Rally Trophy (ERT). “Dit is meer dan zomaar een extraatje”, stelt de Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen.

 1. Ontoerekeningsvatbare vluchteling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroordeeld
  Roeselare/Diksmuide/Houthulst

  Ontoereke­nings­vat­ba­re vluchte­ling (22) die politie dreigde te onthoofden tóch veroor­deeld

  De 22-jarige Afghaanse vluchteling uit Diksmuide die werd geïnterneerd na doodsbedreigingen tegen de politie in Roeselare, nadat hij er twee minderjarige meisjes lastigviel, heeft 7 maanden celstraf gekregen. De straf is weliswaar volledig met uitstel. “Mijn cliënt is niet eens toerekeningsvatbaar en u gaat hem veroordelen?”, klonk het tevergeefs pleidooi van zijn advocate.
 2. Stevig uitgedund GastroRSL blijft geloven in de toekomst: “Beperkte plaatsen voor Herfstfestijnen, maar sfeer en kwaliteit zal er niet onder lijden”
  Roeselare

  Stevig uitgedund GastroRSL blijft geloven in de toekomst: “Beperkte plaatsen voor Herfstfes­tij­nen, maar sfeer en kwaliteit zal er niet onder lijden”

  Na anderhalf jaar coronastilte is GastroRSL terug met hun Herfstfestijnen. Het restaurantcollectief moest de voorbije periode afscheid nemen van vier leden, maar blijft geloven in de toekomst. “We hebben even getwijfeld om onze Herfstfestijnen te organiseren, maar nu het weer mag moeten we vooruit kijken”, klinkt het.