Jean-Pierre Monseré werd 50 jaar geleden wereldkampioen. Zijn zussen Anita en Marie-Claire denken nog dagelijks aan hem
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Pierre Monseré werd 50 jaar geleden wereldkampioen. Zijn zussen Anita en Marie-Claire denken nog dagelijks aan hem © Maxime Petit

“Om al zijn supporters te kunnen groeten, kroop hij in de dakgoot”: zussen Anita en Marie-Claire blikken 50 jaar later terug op WK-zege van Jempi Monseré

Op zondag 16 augustus zal het dag op dag vijftig jaar geleden zijn dat Jean-Pierre Monseré in het Engelse Leicester de wereldtitel op de weg wegkaapte. De goedlachse knaap uit de Roeselaarse wijk Krottegem was nog geen twee jaar prof, maar was wel plots de ster aan het internationale wielerfirmament. “Maar hij heeft die titel nooit naar zijn hoofd laten stijgen.” Wij blikken terug op die memorabele zege, maar ook zijn onfortuinlijke dood met zijn zussen Marie-Claire (76) en Anita (74) Monseré.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  14

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Toptechnologie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen
  Roeselare

  Toptechno­lo­gie van BO-Solutions in nieuwe Belgische zonnewagen

  De nieuwste zonnewagen van het Agoria Solar Team is vertrokken naar Zuid-Afrika. Een jaar lang werkten 31 ingenieursstudenten van de KU Leuven aan de wagen om er in september mee deel te nemen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. BO-Solutions, het Roeselaarse maakbedrijf van metalen precisie onderdelen, is ondertussen al voor de achtste keer op rij leverancier, partner en believer van de studenten en hun wagen.