Taylor Pleysier mikt op doel met haar katapult. Naast haar staat de beker die ze afgelopen weekend op het Europese juniorenkampioenschap katapultschieten won.
Volledig scherm
Taylor Pleysier mikt op doel met haar katapult. Naast haar staat de beker die ze afgelopen weekend op het Europese juniorenkampioenschap katapultschieten won. © Foto Couvreur

"Olympisch goud is mijn grote droom"

ROESELARE/BEKEGEMAmper een half jaar nadat Taylor Pleysier (10) voor het eerst een katapult ter hand nam, mag ze zich sinds afgelopen weekend Europees juniorenkampioene noemen. Nu al heeft Taylor een uitnodiging op zak voor het wereldkampioenschap, dat in 2018 in Italië wordt georganiseerd, maar de ambitieuze meid wil meer. "Ooit wil ik op de Olympische Spelen uitblinken", vertelt ze.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. MSKA laat tieners proeven van veldrijden
  Roeselare

  MSKA laat tieners proeven van veldrijden

  Een 50-tal jongelui tussen 10 en 16 jaar waanden zich woensdagmiddag even Wout van Aert of Mathieu van der Poel. Dit dankzij een initiatie veldrijden georganiseerd door De Wieleracademie van MSKA op hun terreinen langs de Groenestraat. “Langs deze weg willen we de jongelui laten kennismaken met de sport”, vertelt directeur Fangio Hoorelbeke. “We zijn heel tevreden met de opkomst, al mochten er wel wat extra meisjes van de partij zijn want de initiatie is een zij aan zij-project waarmee Cycling Vlaanderen meer meisjes op de competitiefiets wil krijgen. De jongeren krijgen een portie techniek, kunnen zich uitleven op het parcours, leren hoe ze snel moeten starten en ook behendigheid en reactiesnelheid komen aan bod.”