De Oltegoare-bonnenkrant.
Volledig scherm
De Oltegoare-bonnenkrant. © Stad Roeselare

Oltegoare-bonnenkrant moet Roeselarenaar lokaal doen shoppen

Alle Roeselarenaars vinden dezer dagen de Oltegoare-bonnenkrant in hun bus. Daarmee steunt de stad de handelaars die een verplichte sluitingsperiode hebben gekend tijdens de coronacrisis. 

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspireerde papercuts in ARhus
  Roeselare

  Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspi­reer­de papercuts in ARhus

  Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de Stedelijke Acedamie voor Schone Kunsten (SASK)) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus op De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. In tegenstelling tot vroeger, toen ragfijne tekeningen manueel werden uitgeknipt, is hun papierkunst gemaakt met behulp van een lasercutter. Maar dat maakt het niet eenvoudiger. Eerst moesten de leerlingen een geschikt idee hebben, daarna schetsen en voorstudies maken en vervolgens hun ideeën uitproberen. Bovendien moesten ze ervoor zorgen dat alle delen met elkaar verbonden zijn tot één geheel. Kan jij raden op welke boeken de papercuts gebaseerd zijn?
 3. Hanna Vandenbussche trekt met veel goesting naar BK veldlopen, maar: “Geen idee waar ik momenteel sta”
  VELDLOPEN

  Hanna Vandenbus­sche trekt met veel goesting naar BK veldlopen, maar: “Geen idee waar ik momenteel sta”

  Zondag wordt in het Park van Laken in Brussel het BK veldlopen georganiseerd. Door de strenge coronamaatregelen worden enkel de korte en lange cross voor senioren voorzien en mogen telkens slechts veertig atleten aantreden. Hanna Vandenbussche (AVR), die in 2019 en 2020 respectievelijk goud en zilver pakte in Brussel, trekt met veel goesting naar het kampioenschap. “Ik ben heel dankbaar dat ons deze kans wordt geboden, want dit is zeker niet evident”, zegt ze.
 1. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg