In de Ooststraat zagen we woensdagnamiddag veel koppels hand in hand wandelen. De Roeselarenaars zijn volgens de cijfers van de driejaarlijkse stadsmonitor dan ook gelukkige mensen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Ooststraat zagen we woensdagnamiddag veel koppels hand in hand wandelen. De Roeselarenaars zijn volgens de cijfers van de driejaarlijkse stadsmonitor dan ook gelukkige mensen. © Sam Vanacker

“Of we het hier goed hebben? Ik zou nooit ergens anders willen wonen”: 84% van Roeselarenaars voelt zich gelukkig

RoeselareUit de cijfers van de Stadsmonitor blijkt dat 84 procent van de Roeselarenaars zich gelukkig voelt. Daarmee zit de centrumstad bij de absolute top in Vlaanderen. Waarom is het zo goed in Roeselare? Hoe was de situatie vroeger en op welke vlakken kan het nog beter? We trokken de straat op en vroegen het aan enkele rasechte Roeselarenaars.

  1. Ben waagt z’n kans bij Top Model Europe: “Voor de lens staan maakt me gelukkig”
    Roeselare

    Ben waagt z’n kans bij Top Model Europe: “Voor de lens staan maakt me gelukkig”

    Komt het volgende mannelijke topmodel uit Roeselare? Ben Vanhuyse (18) was amper vijf jaar toen hij al van de ene fotoshoot naar de andere trok. Na enkele jaren windstilte acht hij nu de tijd rijp om opnieuw de modewereld te bestormen. Dit via een deelname aan Top Model Europe, de meest prestigieuze internationale modellenwedstrijd in Europa. “Natuurlijk droom ik ervan om te werken voor grote namen als Louis Vuitton of Guess, maar ik blijf bovenal realistisch en met de voetjes op de grond”, zegt Ben.