De camera op het kruispunt van de R32 met de Diksmuidsesteenweg in Roeselare stond verkeerd ingesteld.
Volledig scherm
De camera op het kruispunt van de R32 met de Diksmuidsesteenweg in Roeselare stond verkeerd ingesteld. © Hans Verbeke

Oeps, foutje... Flitspaal ingesteld op 50 per uur in zone 70: 600 automobilisten onterecht geflitst

Door een menselijke fout hebben 340 automobilisten onterecht een boete in de bus gekregen omdat ze te snel zouden gereden hebben op het kruispunt aan de Expohallen in Roeselare. De flitspaal was ingesteld op 50 kilometer per uur, terwijl er eigenlijk 70 per uur mag rijden. “Wie al betaald heeft, zal zijn geld terugkrijgen, anderen raden we aan de boete te betwisten”, zegt commissaris Carl Vyncke.

17 reacties

 • stefaan pollet

  2 jaar geleden
  als ik een fout maak op mijn werk krijg ik tegen mn voeten en MOET ik het rechtzetten! als ik aan die fliek zijn huis werk en het is niet in orde, zal hij het dan zelf oplossen?! ik denk het niet!!! als je er een smeerboel van maakt en honderden mensen in de zak zet, los het dan op!
 • Jean-Pierre Maljers

  2 jaar geleden
  Leg het maar uit dat je daar te rap reed als je daar niet moest zijn. privaci is geen probleem in BDR
 • Jan De Bisschop

  2 jaar geleden
  Iemand die door fout of nalatigheid aan een ander schade toebrengt is gehouden deze schade te vergoeden. Zie Burgerlijk Wetboek, en daar is niets aan veranderd.
 • kamiel fremault

  2 jaar geleden
  In het burgerlijk recht heb je de artikelen 1385 tot 1386bis. Deze gaan er van uit dat wanneer er schade ontstaat en er is een oorzakelijk verband tot die schade en de schadeveroorzaker, hij aansprakelijk wordt gesteld. M.a.w.: de politie heeft schade veroorzaakt door een foutieve snelheidsovertreding te bepalen. Zij moet dus niet alleen die boete kwijtschelden maar ook de morele schade die werd veroorzaakt vergoeden. Het is aan de politie alles recht te zetten, niet de gedupeerde.
 • jean-marie walschot

  2 jaar geleden
  Als de politie de fout maakte is het aan hen om de gedupeerden op te zoeken en te vergoeden.Zij verwachten waarschijnlijk dat veel mensen niet zullen of kunnen reageren.Dat is dan weer extra geld in het laatje.
 1. Studentenclub Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatijden”
  Roeselare

  Studenten­club Rodenbach viert 90ste verjaardag: “Zorg dragen voor de schachten, ook in coronatij­den”

  Studentenvereniging Rodenbach verenigt al 90 jaar de studenten uit de regio Roeselare in Gent. En die verjaardag liet de vereniging niet onopgemerkt voorbijgaan. Zaterdag kwamen negentig (oud-)leden samen voor een uitgebreide viering. Naar aanleiding van het jubileum werd ook een lustrumboek uitgebracht. “Wat we doen met studenten die niet graag Rodenbach drinken? Wees maar gerust dat die het snel leren drinken.”