Hannelore Pyckavet en Christophe Coevoet maakten al werk van een tweede kamer in hun B&B. Een derde en een vierde kamer zitten in de pijplijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelore Pyckavet en Christophe Coevoet maakten al werk van een tweede kamer in hun B&B. Een derde en een vierde kamer zitten in de pijplijn. © Maxime Petit

Nu al twee kamers in B&B Rêveries, straks wellicht nog meer: “Nog steeds vinden gasten de weg door onze deelname aan Huizenjacht”

RoeselareEen bed and breakfast openen in volle coronacrisis leek exact een jaar geleden een bijzonder gewaagde zet. Maar het is exact wat Christoph Coevoet en Hannelore Pyckavet deden op het Beitemse platteland. Al snel moest het koppel heel wat gasten weigeren en waren ze genoodzaakt om te investeren in een tweede kamer. Nu maken ze zelfs al plannen om ook werk te maken van een derde en een vierde kamer.

 1. Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaalmarkt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaal­markt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”

  Ondanks een contract tot april 2023 moet de Lokaalmarkt toch vertrekken uit de Sint-Amandskerk. De laatste markt zal begin juli in de kerk georganiseerd worden, maar de organisatoren hopen dat dit niet het einde betekent van hun Roeselaars verhaal. En hoewel het stadsbestuur het contract zelf opgezegd heeft, wil het de versmarkt wel graag in de stad houden. “We helpen de mensen van Lokaal meezoeken naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.