Het is voorlopig onduidelijk of er geschaatst zal kunnen worden in de eindejaarsperiode.
Volledig scherm
Het is voorlopig onduidelijk of er geschaatst zal kunnen worden in de eindejaarsperiode. © Twice

Nog veel vraagtekens over Roeselaarse eindejaarsperiode

Geen kerstdorp, maar misschien wel een ijspiste en sfeervolle winterterrassen. Zo kan de Roeselaarse eindejaarsperiode eruitzien, al is het voorlopig nog koffiedik kijken. De burgemeester belooft alvast alles in het werk te stellen opdat mensen elkaar veilig kunnen ontmoeten.

 1. Roeselaarse reuzen krijgen nieuwe stek
  Roeselare

  Roeselaar­se reuzen krijgen nieuwe stek

  De Roeselaarse reuzenfamilie krijgen een nieuwe woonst. Dat bleek tijdens de gemeenteraad waar gemeenteraadslid Lieve Lombaert (N-VA) zich bezorgt toonde over de huidige manier van stallen. “In 2016 zijn de reuzen van onze stad onder het stof gehaald en een nieuwe vereniging werd opgericht met de naam Reusselaere. In 2016 zijn de reuzen van onze stad van onder het stof gehaald. Met Reusselaere werd een nieuwe, ambitieuze vereniging opgericht Er is al gezorgd voor nieuwe uitrusting voor de dragers en deze stadsgilde wil de bestaande reuzen restaureren. Het grote probleem waarmee Reusselaere geconfronteerd wordt is de stalling van de reuzen”, aldus Lombaert.” Ze staan in DIPOD waar verbouwingen bezig zijn en staan er in het vuil en vangen veel stof. Ook hun beschermhoezen zijn verdwenen. De reuzen zijn erfgoed, is er al een betere bewaarplek gevonden?” Erfgoedschepen Dirk Lievens (CD&V) benadrukt dat de reuzen op vandaag in een opslagloods staan, niet op een plek waar momenteel gewerkt wordt. “Deze week zitten we nog samen, de oplossing voor onze reuzen staat klaar”, weet hij. “Er zijn hoezen voorzien en de versleten exemplaren worden vervangen. Binnenkort zullen de reuzen op stap gaan naar hun nieuwe woonplaats.” Lombaert hoopt dat de reuzen een permanente stek krijgen in het nieuwe stadsarchief dat de komende jaren gerealiseerd worden. “Ze zouden er droog en stofvrij staan en er zelfs een permanente tentoonstelling kunnen vormen”, besluit ze.
 2. Ruim zes miljoen aan Vlaamse centen voor scholenbouw in onze regio
  Roeselare/Izegem/Hooglede/Tielt

  Ruim zes miljoen aan Vlaamse centen voor scholen­bouw in onze regio

  Vlaanderen maakt 7,5 miljoen euro vrij voor scholenbouwprojecten in onze provincie. “Er gaat flink wat geld naar nieuwbouwprojecten, maar we renoveren ook oudere schoolgebouwen met het oog op meer duurzaamheid en ecologie,” zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). De Mandelstreek mag rekenen op ruim zes miljoen aan subsidies. Het grootste deel van die koek, 4.290.147,96 euro gaat naar het nieuwbouwproject van de Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Dominiek Savio in Hooglede. Prizma - Campus VTI in Izegem krijgt een subsidie van 1.043.317,68 euro voor de realisatie van een nieuwe turnzaal, verbouwingswerken aan bestaande gebouwen en omgevingswerken en de Vrije Middelbare School (VMS) in Roeselare mag rekenen op 664.317,79 euro voor een nieuwbouw met zes klassen en een polyvalente ruimte. Voor de Izegemse Vrije Basisschool Sint-Vincentiusschool ligt een subsidie van12.269,60 euro klaar voor nieuw sanitair en ook enkele scholen krijgen nog een beperkt bedrag voor kleine herstellingen. Vrije Basisschool Het Spoor in Tielt en Vrije Basisschool Prizma - Heilige Familie in Izegem krijgen respectievelijk 91,23 en 818,41 euro.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?