Vier weken openen zijn was voor broers Stijn en Bart Hoornaert van Gastrobar Vonk voldoende om al een 12/20 van Gault&Millau te krijgen
Volledig scherm
PREMIUM
Vier weken openen zijn was voor broers Stijn en Bart Hoornaert van Gastrobar Vonk voldoende om al een 12/20 van Gault&Millau te krijgen © Damon De Backer

Nieuwkomers duwen culinair niveau Mandelstreek de hoogte in: Gastrobar VONK, CRKL en Bistro Chez Jacques debuteren in Gault&Millau

Roeselare/Izegem/Zwevezele/Lichtervelde/Ruiselede/GitsDrie restaurants uit de Mandelstreek duiken voor het eerst op in de nagelnieuwe gastronomische Gault&Millau Gids 2021. Meest opmerkelijke intrede is die van de gloednieuwe Izegemse Gastrobar Vonk die door de coronamaatregelen vier weken na de opening al opnieuw moest sluiten. Andere nieuwkomers zijn de Roeselaarse restaurants CRKL en Bistro Chez Jacques. 

  1. Optreden Marc Van Ranst in zog van kar Filoubier was “ludieke poging om op te roepen tot massale vaccinatie”
    Izegem

    Optreden Marc Van Ranst in zog van kar Filoubier was “ludieke poging om op te roepen tot massale vaccinatie”

    Het optreden van viroloog Marc Van Ranst op de Izegemse zaterdagmarkt was een ludieke poging van Filou-brouwerij Van Honsebrouck om in deze coronatijden het algemene sentiment wat positiever te trekken én duidelijk te maken dat we pas allemaal terug van een pintje zullen kunnen genieten als we ons samen laten vaccineren en deze periode nog even doorwinteren. Dat blijkt nu uit de officiële communicatie en het promofilmpje dat zaterdag is ingeblikt. Het optreden van Van Ranst had her en der wel kritiek geoogst.
  1. Racistische man vernielt  buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
    Play

    Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

  2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
    Play
    Op Interventie

    Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie