Marino Basso bij zijn gigantisch schilderij in de Sint-Amandskerk.
Volledig scherm
Marino Basso bij zijn gigantisch schilderij in de Sint-Amandskerk. © Joke Couvreur

Nieuwe kunstwerken fleuren stadsbeeld op

Het Roeselaarse stadsbeeld is enkele kunstwerken rijker. Nadat vzw De K-Trolle vorige zomer uitpakte met de beeldenroute Kunst in de Stad, goed voor 112 werken van 77 kunstenaars, kregen de twee winnende kunstwerken nu een vaste stek. 

 1. Nu horeca dicht is: app en infokaartjes wijzen weg naar openbare toiletten

  Nu horeca dicht is: app en infokaart­jes wijzen weg naar openbare toiletten

  Door de verplichte sluiting van de horeca komt een ander nijpend probleem weer aan de oppervlakte: waar kan ik nog terecht als de nood hoog is? Roeselare speelt hier op in door de HogeNood app, die ze in februari al lanceerde, opnieuw in de kijker te zetten. Die app toont je niet alleen het dichtstbijzijnde toilet, maar ook de route erheen, de voorzieningen en openingsuren. Geen smartphone? Je vindt hier een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Daarnaast worden in de winkels, aan het onthaal in het stadhuis, in ARhus en door shoppinggidsen en gemeenschapswachten kaartjes met vermelding van de openbare toiletten bedeeld.
 1. Medewerkster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug
  PREMIUM
  Ardooie

  Medewerk­ster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug

  Ze had een woning, een flatje, hield van reizen, auto’s en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro’s naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. De reconstructie op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak toont hoe Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is