De Roeselaarse gemeenteraadszaal
Volledig scherm
De Roeselaarse gemeenteraadszaal © Stad Roeselare

Nieuwe gemeenteraadsleden leggen eed af in Roeselare

RoeselareDe Roeselaarse gemeenteraad telt voortaan vier nieuwe gezichten. Tijdens de digitale gemeenteraadszitting van maandagavond legden vier nieuwkomers de eed af: Thomas Witdouck, Stephanie Davidts, Thierry Bouckenooghe en Peter Patteeuw (allen CD&V). Zij vervangen respectievelijk Griet Coppé, Rina Arteel, Marc Vanwalleghem en Dirk Lievens (allen CD&V).

 1. VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

  VTI Roeselare scoort bij wedstrijd Wood Skills

  VTI Roeselare is in de prijzen gevallen bij Wood Skills. Dat is een nieuw en innovatief houtproject binnen de Provincie West-Vlaanderen. De leerlingen uit alle West-Vlaamse secundaire houtscholen werden uitgedaagd om een circulair meubel te ontwikkelen van schets en CAD-tekening tot het uiteindelijke eindproduct. Adder onder het gras was dat de productie aan de CNC en de montage niet langer dan anderhalf uur in beslag mocht. De prijsuitreiking vond woensdagavond plaats bij Decospan in Menen en ging gepaard met goed nieuws voor VTI Roeselare. De school langs de Leenstraat viel twee maal in de prijzen. Met hun project ‘Quick Sense’ wonnen leerlingen van het zevende specialisatiejaar hout planning- en constructietechnieken de categorie circulariteit & duurzaamheid en de publieksprijs. Ze ontwierpen en realiseerden zelf connectoren en standaard panelen waarmee iedereen zijn eigen meubels kan creëren.
  Roeselare
 2. Eindejaarsexpo SASK in Site Noord

  Einde­jaarsex­po SASK in Site Noord

  De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) palmt dit jaar Site Noord, de voormalige site van de kringloopwinkel aan de Désiré Merghaertstraat in, voor hun eindejaarsexpo. De gangen en ruimtes van de site worden omgebouwd tot exporuimte waar je de eindwerken van leerlingen uit alle volwassenateliers kan bewonderen. Je ontdekt werken van meer dan 400 volwassenen, uit alle kunst-disciplines. De expo opent op zaterdag 17 juni om 19 uur en is vrij te bezoeken tot en met 25 juni. Dit telkens op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.
  Roeselare