AZ Delta
Volledig scherm
AZ Delta © Henk Deleu

Nieuwe coronavariant ‘combikron’ ontdekt in AZ Delta: “Geen indicaties dat deze variant besmettelijker is”

RoeselareIn het labo van AZ Delta in Roeselare is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Het gaat om een hybride virus, een combinatie van twee verschillende omikronsubvarianten, die ‘combikron’ heet. Sinds 12 februari werd de variant in het ziekenhuis 20 keer vastgesteld op een totaal van 1.300 stalen. “Het gaat dus om een beperkt aantal. Er is geen reden tot paniek”, aldus Geert Martens, arts-specialist klinische biologie bij AZ Delta.

 1. Helpende handen gezocht voor 25ste zwerfvuilopruimactie
  Roeselare

  Helpende handen gezocht voor 25ste zwerfvui­lopruim­ac­tie

  De lente komt er stilletjes aan, hét moment voor een lenteschoonmaak! Stad Roeselare organiseert op zaterdag 18 maart de 25ste editie van de jaarlijkse zwerfvuilopruimactie en is nog op zoek naar verenigingen, wijkcomités, gezinnen en vriendengroepen die hun steentje willen bijdragen om het openbaar domein proper te maken. Inschrijven kan tot en met 3 maart via https://net.roeselare.be/doe-mee-aan-de-25ste-zwerfvuilopruimactie.
 2. RSL Jazz slaat jaartje over
  Roeselare

  RSL Jazz slaat jaartje over

  2023 zal het moeten stellen zonder een nieuwe editie van het Roeselare Jazz Festival, kortweg RSL Jazz. Dat laat de organisatie weten via hun website en sociale media. “Sinds het ontstaan in 2015 is RSL JAZZ een festival van en met verschillende partners die samen het DNA van het festival bepalen. Door recente wijzigingen in dit team is het niet haalbaar om op korte termijn een kwaliteitsvolle editie op te zetten”, klinkt het. “Daarom zal het festival zich dit jaar focussen op het samenstellen van nieuwe sterke organisatie om in 2024 met een volgende editie van RSL JAZZ uit te pakken.”
 3. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).