De nieuwe  kinderbegraafplaats ligt op het einde van de waterpartij.
Volledig scherm
De nieuwe kinderbegraafplaats ligt op het einde van de waterpartij. © CDR

Nieuwe bloemvormige kinderbegraafplaats is sluitstuk uitbreiding stedelijke begraafplaats

RoeselareTien jaar geleden werd het nieuwe gedeelte van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat geopend. Met het nieuwe gedeelte verdubbelde de oppervlakte van de begraafplaats van vier naar acht hectare. Samen met de uitbreiding werd onder meer een waterpartij met kleine watervalletjes aangelegd. 

  1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
    Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

    Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

    Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.