binnentuin nieuw stadhuis
Volledig scherm
binnentuin nieuw stadhuis © © Arne Deruyter, B-Architecten, Bressers en THIRD

Nieuw Roeselaars stadhuis wordt in hout opgetrokken en krijgt een groen hart: “We bouwen het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen”

RoeselareHet nieuwe Roeselaarse stadhuis, waarvoor de werken volgend jaar starten en dat in 2024 moet openen, zal het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen zijn. Dit dankzij de hoge duurzaamheidsnormen waaraan het zal voldoen, de ruime binnentuin en groendaken en de keuze voor houtskeletbouw.  

 1. Luchtreinigers zorgen voor schonere en gezondere lucht in modewinkels tijdens Week van de Belgische mode
  Roeselare

  Luchtreini­gers zorgen voor schonere en gezondere lucht in modewin­kels tijdens Week van de Belgische mode

  Stijgende coronacijfers en energiefacturen die de pan uit swingen. De Week van de Belgische Mode, van 10 tot 16 oktober, stelt dan ook veilig werken en winkelen in een gezonde omgeving voorop. Daarom plaatst Philips Domestic Appliances in samenwerking met de Mode Unie in 24 deelnemende winkels innoverende luchtreinigers om schonere en gezondere binnenlucht aan te bieden aan klanten en winkelpersoneel. Ook in gaststad Roeselare.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamiddag voor senioren
  Roeselare

  Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamid­dag voor senioren

  Op donderdag 27 oktober vindt de feestnamiddag voor senioren opnieuw plaats in De Spil. Arnold Sercu en Bart Verhelle brengen er met ‘Liedjes uit de Lage Landen’ een gevarieerd programma. Ze nemen de aanwezigen mee langs Vlaamse en Nederlandse velden bezaaid met onvergetelijke liedjes: parels om stil van te worden, of deuntjes die je meteen wil meezingen omdat ze zo sterk in ons collectief geheugen gegrift staan. Onder andere liedjes van Miel Cools, Herman Van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld passeren de revue, wondermooi gebracht door piano en twee stemmen. Wil je er bij zijn? De feestnamiddag start om 14 uur. Kaartjes kosten 10 euro, of 5 euro met de vrijetijdspas en zijn te verkrijgen via het Vrijetijdspunt ondergebracht in KOERS.
 1. Stijgende energiefacturen bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Stijgende energiefac­tu­ren bezorgen sportclubs serieuze kopzorgen: “Dit mag niet blijven duren”

  De energiecrisis treft niet alleen gezinnen en bedrijven, ook sportclubs geraken in de problemen. De gemiddelde voorschotfactuur van de sportverenigingen in Vlaanderen is de laatste maanden bijna 2,5 keer zo duur geworden, een stijging van maar liefst 137 procent. Van de sportclubs die actief op zoek gaan naar extra inkomsten, heeft een kwart het lidgeld al verhoogd.
 2. Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”
  PREMIUM
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”

  Uitgerekend op Werelddierendag lokte Winkel Koerse dankzij het mooi herfstweer en de apotheose met publiekslieveling Yves Lampaert die koerste tegen een paard duizenden bezoekers. Vooral het laatste uur kwamen er nog veel mensen na hun job een kijkje nemen. In de Gullegemsestraat stonden mensen rijen dik en zagen ze Lampaert winnen. “Op het einde moest ik wel een tandje bijsteken”, geeft de boerenzoon toe.