Nick Vansteppen, Klaas Verlet, Brecht Verhille, Brigitte Dewulf en Eddy Lobeau van De Lovie, REO-directeur Dominiek Keersebilck, productmanager hopscheuten bij REO Isabel Ingelbrecht en Davy Van Effelterre van Metro Cash & Carry presenteren samen de eerste hopscheuten van het seizoen.
Volledig scherm
Nick Vansteppen, Klaas Verlet, Brecht Verhille, Brigitte Dewulf en Eddy Lobeau van De Lovie, REO-directeur Dominiek Keersebilck, productmanager hopscheuten bij REO Isabel Ingelbrecht en Davy Van Effelterre van Metro Cash & Carry presenteren samen de eerste hopscheuten van het seizoen. © CDR

Nieuw record voor witte goud: eerste hopscheuten geveild voor 2.750 euro per kilogram

Op de Roeselaarse REO Veiling is een nieuw recordbedrag neergeteld voor de eerste Poperingse hopscheuten van het seizoen: 2.750 euro per kilogram of 410 euro meer dan vorig jaar. Vier telers leverden samen 7,75 kilogram van het witte goud aan. Voor de eerste keer ooit kocht één koper, Metro Cash & Carry, alle primeurs. De hopscheuten worden in het voorjaar nog extra in de kijker gezet in Poperinge met het nieuwe evenement ‘Taste of Hops on Tour’.

 1. Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen
  Emelgem

  Stad Izegem lanceert eerste van drie nieuwe looproutes, die samen een magische afstand vormen

  Een bewegwijzerde marathon lopen in eigen stad? Het kan straks in Izegem, waar zaterdag een gloednieuwe looproute ingehuldigd werd in deelgemeente Emelgem. Na een eerdere lus in Izegem-centrum komen er in 2021 en 2022 ook bewegwijzerde lussen bij in Kachtem en in de Bosmolens, waarna alles samen verbonden wordt, goed voor een traject van 42,2 kilometer. En da’s een bekende afstand bij loopfanaten.
 2. Ex-prof Joedrick Pupe maakt seizoen vol bij neoderdenationaler: “Wil bij Oostkamp na blessureleed voetbalgeluk terugvinden”

  Ex-prof Joedrick Pupe maakt seizoen vol bij neoderdena­ti­o­na­ler: “Wil bij Oostkamp na blessure­leed voetbalge­luk terugvin­den”

  Eén week voor de strengere coronamaatregelen alle amateurcompetities on hold zette, kondigde neoderdenationaler SV Oostkamp met enige trots de transfer van Joedrick Pupe aan. De 23-jarige verdediger was de voorbije twee jaar prof bij de Nederlandse club Almere City, maar kon er wegens blessurelast niet doorbreken. Bij Oostkamp wil Pupe zijn carrière nieuw leven in blazen.
 3. 2-jarige zoontje van Hoogledenaar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”
  PREMIUM
  Roeselare/Hooglede

  2-jarige zoontje van Hooglede­naar vecht tegen tumor in het verre Chicago: “Maar ik wil niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”

  Brooklyn, het tweejarige zoontje van Hoogledenaar Ash Delaere, vecht voor zijn leven. Het jongetje, dat samen met de ex-vrouw van Ash in Chicago woont, zit met een kwaadaardige tumor in zijn buik. Om geld in het laatje te brengen voor de bijzonder dure behandeling, organiseert papa Ash een pralineverkoop en een crowdfunding. “Ik wou niet machteloos aan de zijlijn blijven staan”, zegt hij.