West-Vlaanderens Mooiste was een overdonderend succes.
Volledig scherm
West-Vlaanderens Mooiste was een overdonderend succes. © Joke Couvreur

Nieuw record voor West-Vlaanderens Mooiste: 12.000 deelnemers

0 reacties

 1. Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”
  PREMIUM
  Roeselare

  Geen terras bij restaurant Orchidee, dus zijn klanten straks welkom in tuin van feestzaal: “We gaan voor tapas en simpele gerechtjes”

  Wanneer de horeca zaterdag heropent, duikt chef Kris Blouwe niet achter de kookpotten in restaurant Orchidee aan de Zonnebloemstraat. Hij en z’n echtgenote Nancy Dutry openen wel het terras van hun feestzaal in de Heropbouwstraat. “Een ochtendlijk koffietje, lunch, dinner of wat zoetigheid in de namiddag: het kan vanaf dit weekend allemaal bij ons”, zegt Kris. Al het nieuws over de (her)opening van terrassen in de Mandelstreek kan je hier lezen.
 2. 800 nieuwe vuilnisbakken in Roeselaars straatbeeld
  Roeselare

  800 nieuwe vuilnisbak­ken in Roeselaars straat­beeld

  Stad Roeselare start deze maand met het plaatsen van meer dan 350 nieuwe vuilnisbakken in het straatbeeld. Later volgen nog eens 450 nieuwe exemplaren. Dat antwoordde schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) tijdens de gemeenteraadszitting op een vraag van CD&V-gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere omtrent het eerder aangekondigde vuilnisbakkenplan. “De opmaak van een vuilnisbakkenplan is een feit”, aldus de schepen. ‘Nu de inventarisatie gebeurd is, maken we de evaluatie van elke geplaatste straatvuilnisbak om te zien welke er vervangen moeten worden, of ze nog beter kunnen geplaatst worden en welk type vuilnisbak meest geschikt is. We zullen nog slechts vier verschillende modellen nog gebruiken: de klassieke vuilbak maar met kleinere openingen om het sluikstorten van huisvuil onmogelijk te maken, de kindvriendelijke pinguin-vuilnisbakken, de compacterende vuilbakken die vooral op drukke plaatsen worden gezet en tot slot de hondenpoepbuizen.’
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing