Het ontmoetingshuis werd vrijdag officieel geopend.
Volledig scherm
Het ontmoetingshuis werd vrijdag officieel geopend. © Maxime Petit

Nieuw ontmoetingshuis moet kloppend hart van Hof van ’t Henneken worden: “Iedereen is hier welkom”

RoeselareHet buurtgericht netwerk TOFvanTinneke, dat zich inzet voor kwetsbare bewoners uit de buurt Hof van ’t Henneken, heeft nu ook een officiële uitvalsbasis. Op de Rumbeeksesteenweg 30 is vrijdag een ontmoetingshuis voor de buurt bewoners geopend. “De bewoners geven kleur en inhoud aan deze plek”, zegt buurtverbinder Wim Defraeye.

 1. QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach
  Roeselare

  QR-codes loodsen je door Roeselare en de wereld van Albrecht Rodenbach

  Roeselare zet haar bekende dichter en schrijver Albrecht Rodenbach in de kijker met een digitale belevingsroute doorheen het centrum van de stad. Door QR-codes te scannen op verschillende locaties, kom je meer te weten over ‘Berten’, zijn werk, en de bijzondere plekken zelf. “Dit is maar het begin”, zegt schepen van Toerisme en Erfgoed Dirk Lievens (CD&V) “We willen routes uitstippelen rond allerlei figuren, zoals Adriaen Willaert.”
 2. RESTOTIP. Hay in Pittem: “Gastronomisch én betaalbaar lunchen tussen de velden”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Hay in Pittem: “Gastrono­misch én betaalbaar lunchen tussen de velden”

  Op het erf van een authentieke vierkantshoeve tussen de Pittemse velden kan je sinds begin mei terecht in een sfeervolle gastronomische pop-upbar. De oorspronkelijke opening van Hay was gepland voor oktober, maar dat was buiten de tweede lockdown gerekend. Liefst zes maanden hebben de initiatiefnemers moeten overleven op takeaway vooraleer ze gasten konden ontvangen. Was dat geduld de moeite waard? Wij gingen proeven. Lees hier meer restotips.