De Zaal der Wereldkampioenen zal straks tijdelijk fungeren als trouwzaal.
Volledig scherm
De Zaal der Wereldkampioenen zal straks tijdelijk fungeren als trouwzaal. © Maxime Petit

Niet iedereen even enthousiast over gebruik Zaal der Wereldkampioenen als tijdelijke trouwzaal

RoeselareDe Roeselaarse oppositiepartijen zijn niet unaniem enthousiast over de beslissing van het stadsbestuur om de Zaal der Wereldkampioenen in KOERS. Museum van de Wielersport vanaf juli tijdelijk te gebruiken als trouwzaal. N-VA vindt de vereniging van functies niet gepast, Vlaams Belang hoopt dat de akoestiek er aangepakt wordt en Groen wil de Roeselaarse koppels graag meer keuze geven qua trouwlocaties.

 1. AZ Delta laat tijdelijk geen bezoek meer toe
  Roeselare

  AZ Delta laat tijdelijk geen bezoek meer toe

  Uit voorzorg om de verdere verspreiding van het coronavirus en de varianten in te dammen, laat AZ Delta vanaf morgen, vrijdag 26 februari, geen bezoek meer toe. Alleen de patiënten die langer dan zeven dagen opgenomen zijn mogen bezoek krijgen vanaf de achtste dag. Het gaat dan om één vaste bezoeker voor maximaal een uur per dag. De vaste bezoeker mag dan komen op woensdag tussen 14 en 20 uur (op de revalidatieafdeling van 16 uur tot 20 uur) ofwel op zondag tussen 14 en 18 uur. Er zijn wel een aantal uitzonderingen: voor huisartsen, mantelzorgers, op de kraam- en kinderafdelingen, op de afdelingen intensieve zorg en voor patiënten die in een terminale fase zijn. Ook begeleiders zijn niet meer toegelaten, behalve voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar, bij patiënten met fysieke, mentale of cognitieve beperkingen of als er een taalbarrière is. Meer op www.azdelta.be.
 2. Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspireerde papercuts in ARhus
  Roeselare

  Leerlingen SASK tonen op boeken geïnspi­reer­de papercuts in ARhus

  Van begin maart tot eind april tonen leerlingen van de Stedelijke Acedamie voor Schone Kunsten (SASK)) hun papercut tekeningen aan de ramen van ARhus op De Munt. Ze lieten zich hiervoor leiden door hun favoriete boek. In tegenstelling tot vroeger, toen ragfijne tekeningen manueel werden uitgeknipt, is hun papierkunst gemaakt met behulp van een lasercutter. Maar dat maakt het niet eenvoudiger. Eerst moesten de leerlingen een geschikt idee hebben, daarna schetsen en voorstudies maken en vervolgens hun ideeën uitproberen. Bovendien moesten ze ervoor zorgen dat alle delen met elkaar verbonden zijn tot één geheel. Kan jij raden op welke boeken de papercuts gebaseerd zijn?
 1. Pizza Aversa opent na Tielt en Wingene straks derde vestiging in Roeselare: “We geloven in de toekomst”
  Roeselare/Wingene/Tielt

  Pizza Aversa opent na Tielt en Wingene straks derde vestiging in Roeselare: “We geloven in de toekomst”

  Het gaat erg snel voor Jaspreet Singh van Pizza Aversa in Tielt. Pas zeven maanden geleden openden hij en zijn vrouw Kimberley een tweede vestiging in Wingene, maar nu al zijn er plannen voor een derde filiaal in Roeselare. Dat komt tegen de zomer van 2021 in een huurpand op de hoek van de Zuidstraat en de Iepersestraat. “Net als in Tielt en Wingene is het de bedoeling om rond kerst gratis pizza’s te schenken aan mensen die het moeilijker hebben.”
 1. Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  Eerste veertigers geven zich bloot in 'Uit De Kleren'

 2. Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3
  Play
  tv

  Maak kennis met de meisjes én jongens die dingen naar stek bij K3