Reese Witherspoon in 'Wild'.
Volledig scherm
Reese Witherspoon in 'Wild'. © DR

Naar de cinema in het Sterrebos

RumbekeStadlandschap West-Vlaamse hart en provincie West-Vlaanderen brengen deze zomer ‘Cinema under the trees’, of film in provinciedomeinen. Ook in het Sterrebos kan je je op vrijdag 27 augustus om 20.30 uur neervlijen met het gras onder de voeten en het bos op de achtergrond. 

 1. Groenpark geselecteerd voor leertraject rond verkavelingswijken in transformatie
  Roeselare

  Groenpark geselec­teerd voor leertra­ject rond verkave­lings­wij­ken in transforma­tie

  De wijk Groenpark is geselecteerd voor het leertraject ‘Verkavelingswijken in transformatie’ van het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester. Hiermee willen beide partners steden en gemeenten ondersteunen bij de transformatie van goed gelegen verkavelingswijken. Het gaat om kwaliteitsvol verdichten, het verhogen van de leef- en omgevingskwaliteit en integrale verduurzaming. In totaal zijn zes verkavelingswijken verspreid over heel Vlaanderen geselecteerd. In een eerste fase wordt op zoek gegaan naar de potentie voor transformatie, de betrokken actoren en de in te zetten strategieën, instrumenten en aanpak. In een tweede fase, vanaf 2022, krijgen drie van deze projecten verdere ondersteuning en begeleiding op maat door een ontwerpteam per project.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. 49.620 euro voor propere scholen en verenigingen uit regio MIROM Roeselare
  Roeselare

  49.620 euro voor propere scholen en verenigin­gen uit regio MIROM Roeselare

  48 scholen en 16 verenigingen hebben zich, ondanks de bijzondere omstandigheden, het voorbije schooljaar geëngageerd voor een propere omgeving. Hun inspanningen werden geëvalueerd en beloond door afvalintecommunale MIROM Roeselare die hen dinsdagavond in Trax beloonde met een bedrag van in totaal 49.620 euro. Afhankelijk van het aantal leerlingen/leden krijgen de deelnemers een beloning tussen de 150 en 1.500 euro. Operatie Proper was vorig schooljaar al aan de vierde editie toe. Sinds de opstart van het project is het aantal deelnemers verviervoudigd: van 14 naar 64 deelnemers. Ook ditjaar wordt Operatie Proper georganiseerd. Scholen of verenigingen die willen meewerken aan een propere omgeving en ondertussen een centje willen bijverdienen, kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven. Meer via www.mirom.be/proper.
 2. Niet langer aanschuiven aan recyclagepark dankzij camera
  Ardooie/Tielt

  Niet langer aanschui­ven aan recyclage­park dankzij camera

  Voortaan hoef je niet langer in de file te staan aan het recyclagepark in Ardooie en Tielt. Afvalintercommunale IVIO plaatste er namelijk een camera aan de ingang. Voortaan kun je dus op www.ivio.be een kijkje nemen naar live-beelden om te zien hoe druk het er op dat ogenblik is. De komende periode krijgen ook de recyclageparken van Dentergem, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Oostrozebeke en Ruiselede een camera aan de toegang.
 3. Veiligheidsdiensten brengen preventietips naar de wijken
  Roeselare

  Veilig­heids­dien­sten brengen preventie­tips naar de wijken

  De gemeenschapswachten, de preventiedienst van de politie en de brandweer van Roeselare slaan dit najaar opnieuw de handen in elkaar en trekken samen naar verschillende wijken. Onder de noemer Preventie in je Wijk geven ze er informatie over inbraakpreventie, preventie van fietsdiefstal, brandpreventie, gauwdiefstal, diefstal in en van voertuigen. Je kan er ook jouw fiets gratis laten labelen zodat jouw fiets minder aantrekkelijk wordt voor fietsdieven. Preventie in je wijk strijkt op zaterdag 25 september van 10 tot 16 uur neer op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt, op zaterdag 9 oktober van 10 tot 12 uur op de parkeerzone in de Odiel Defraeyestraat en op zaterdag 9 oktober 2021 van 14 tot 16 uur op het speelplein in de Beatrijsstraat.