Jens Brysse en Bieke Vancoillie heropenen dinsdag O Brasserie.
Volledig scherm
PREMIUM
Jens Brysse en Bieke Vancoillie heropenen dinsdag O Brasserie. © Maxime Petit

Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervelde

RoeselareEindelijk! 2,5 jaar nadat de cafetaria in Sportoase Schiervelde de deuren sloot, kan je er vanaf dinsdag 5 juli opnieuw terecht voor een verfrissend drankje of een smakelijke hap na het zwemmen. Jens Brysse (32) en Bieke Vancoillie (29) die ondertussen al zes jaar café St. Georges aan het Roeselaarse Stationsplein uitbaten, steken nu ook hun schouders onder O Brasserie. “We begrepen zelf niet dat een zaak met zoveel potentieel zo lang leeg stond”, zeggen ze.  

 1. Roeselaarse ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsballett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare

  Roeselaar­se ballerina Sofie (24) aan de slag bij Staatsbal­lett Hannover: “Na zes seizoenen in Nürnberg tijd voor een nieuwe creatieve uitdaging”

  Na zes seizoenen in de Staatsopera van Nürnberg te hebben gedanst, gaat de Roeselaarse ballerina Sofie Vervaecke (24) vanaf 25 augustus aan de slag bij het ballet van de Staatsopera van Hannover onder leiding van de gerenommeerde choreograaf Marco Goecke. “Hij had me al meermaals gevraagd, maar nu pas vond ik de tijd rijp om de overstap te maken. Bovendien moet ik ook voorzichtig beginnen denken aan mijn toekomst na het dansen”, zegt Sofie, die even op vakantie is in haar thuisstad.
 2. Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis
  Roeselare

  Opnieuw prikkelarm moment tijdens Roeselare Kermis

  Traditioneel strijken de foorkramers op het einde van de zomervakantie neer in hartje Roeselare. Dit jaar palmen ze van 26 tot 31 augustus het Polenplein en de Grote Markt in. De kermis opent officieel op vrijdag om 17 uur. De volgende dagen kun je telkens vanaf 14 uur op de Grote Markt genieten van de attracties en typische lekkernijen, op het Polenplein vanaf 15 uur. Er wordt bovendien opnieuw gedacht aan wie moeite heeft aan een overdosis prikkels of het graag iets rustiger heeft. Zij kunnen op maandag 29 augustus tussen 15 en 17 uur genieten van een prikkelarm moment met gedempte muziek en gedimde lichten.
 1. Cinthy wil lievelingshond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”
  PREMIUM
  Izegem

  Cinthy wil lievelings­hond Laika met operatie redden: “Zij was er op moeilijke momenten voor mij. Nu wil ik er voor haar zijn”

  Dat een band tussen baasje en huisdier immens sterk kan zijn bewijzen Cinthy Waegebaert en haar hond Laika. De Izegemse heeft een chronische ziekte waardoor ze niet optimaal meer kan bewegen, maar vindt dankzij haar Mechelse herder nog veel levensvreugde. Alleen sukkelt Laika al een eind met zijn knieën en dringt een operatie zich op. Cinthy hoopt met een steunactie nu genoeg geld op te halen om dat mogelijk te maken. “Anders moet ik hem laten inslapen en dat kom ik nooit te boven”, klinkt het.