De jongelui toonden zich bijzonder enthousiast tijdens de initiatie.
Volledig scherm
De jongelui toonden zich bijzonder enthousiast tijdens de initiatie. © CDR

MSKA laat tieners proeven van veldrijden

 1. Van een afgeslankt Sinterklaasfeest tot een heuse Beatrun: vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Roeselare/Ieper/Geluveld/Waregem/Ruiselede/Aalter

  Van een afgeslankt Sinter­klaas­feest tot een heuse Beatrun: vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen

  Natuurlijk trekken we er komend weekend graag op uit, alleen of met het gezin. Maar dit keer was het zoeken naar evenementen die niet zijn afgelast door corona. Het is duidelijk: we moeten buiten zijn, in open lucht en liefst op een beetje afstand. Hieronder graag enkele ideetjes voor een uitstapje in het weekend van 27 en 28 november. Geniet ervan, op een gezonde manier.
 2. Coronacrisis als aanzet voor ontwikkeling eigentijds afscheidsritueel: “Door de maatregelen was afscheid nemen vaak niet evident”
  Roeselare

  Coronacri­sis als aanzet voor ontwikke­ling eigentijds afscheids­ri­tu­eel: “Door de maatrege­len was afscheid nemen vaak niet evident”

  Corona confronteerde ons niet alleen met veel overlijdens, maar ook met afscheid nemen in moeilijke omstandigheden. Dat zette Avansa Mid- en Zuidwest en Erfgoedcel Terf aan om werk te maken van een eigentijds afscheidsritueel. “Om de overledene passend te eren en om een weg te vinden om het eigen verdriet te plaatsen. Dit met respect voor ieders eigenheid, in een diverse context”, zeggen Jan Timmerman van Avansa en Hugo Verhenne van Terf.