Leerkracht Isabelle Loontjens en de bakkersbubbel, Yentl Coussement, Seppe Vanthuyne, Amber De Beuselinck en Yanna Deceuninck, zijn druk in de weer met het bakken van 1.500 klaaskoeken.
Volledig scherm
Leerkracht Isabelle Loontjens en de bakkersbubbel, Yentl Coussement, Seppe Vanthuyne, Amber De Beuselinck en Yanna Deceuninck, zijn druk in de weer met het bakken van 1.500 klaaskoeken. © Maxime Petit

MSKA bakt 1.500 klaaskoeken voor zorgverleners AZ Delta: “Het zijn zware tijden voor de zorg en wij willen iets terugdoen”

RoeselareWarm gebaar vanuit het MSKA Roeselare. Leerlingen van de afdeling bakkerij zijn er vandaag en morgen druk in de weer met het bakken van 1.500 klaaskoeken. Die worden integraal geschonken aan de zorgverleners van AZ Delta, campus Rumbeke. “Het is een harde periode voor de zorg. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen”, zegt leerling Seppe Vanthuyne.

 1. Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare
  Roeselare

  Corona sluipt binnen bij Knack Volley Roeselare

  De wedstrijd van Knack Volley Roeselare tegen Lindemans Aalst op zaterdag 16 januari in de Tomabelhal op Schiervelde is uitgesteld, door het coronavirus. “Maanden aan het stuk respecteerden onze spelers de strikte maatregelen ter preventie van het Covid-19 virus. Vandaag (vrijdag, nvdr.) werd echter tijdens een van de vele controles bij de spelers, toch het virus aangetroffen”, klinkt het in een persbericht. “Daarom werd beslist om de wedstrijd van zaterdag tegen Lindemans Aalst te verplaatsen naar een nog te bepalen datum. Alle spelers verkeren momenteel in goede gezondheid.” Tot vrijdag had Knack Volley Roeselare als enige club op het hoogste niveau in België nog niet te kampen met besmettingen. Woensdag speelden ze nog op het parket van Menen. Ze wonnen toen met 2-3, maar verspeelden er wel hun leidersplaats.
 1. Eerste ereburger van Lichtervelde Jules Van Lancker werd steenrijk in Belgisch-Congo: “Vandaag zou titel voor zo’n man uitgesloten zijn”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Eerste ereburger van Lichtervel­de Jules Van Lancker werd steenrijk in Bel­gisch-Con­go: “Vandaag zou titel voor zo’n man uitgeslo­ten zijn”

  Op 3 februari krijgt Lichtervelde voor het eerst in 68 jaar een nieuwe ereburger. Maar Gilbert Desmet is niet de eerste. In 1953 kreeg een zekere Jules Van Lancker ook al die eer. We doken de archieven in en ontdekten enkele bezwarende elementen uit het verleden van de man. Jules Van Lancker werd namelijk steenrijk in Belgisch-Congo.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw