Mogelijk asbest vrijgekomen bij Monsterbrand bij Sidegro, aan de vaart in Roeselare: “Er is een perimeter ingesteld van 15 huizen”

RoeselareLangs de Trakelweg, aan de kop van de vaart in Roeselare, is donderdagavond een zware brand uitgebroken bij afvalverwerker Sidegro. De volledige loods is in vlammen opgegaan, niemand raakte gewond. Vrijdagochtend was de brandweer nog steeds bezig met nablussen. “Er zitten asbestplaten in het dak van de fabriek dus de mogelijkheid op partikels bestaat. Momenteel zijn we vooral bezig met opruimen en vragen beantwoorden van ongeruste burgers”, aldus burgemeester Kris Declercq.

 1. Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverdedigingscursus voor kotstudenten
  PREMIUM
  Roeselare

  Voorkomen is beter dan genezen: Jurgen Devolder lanceert zelfverde­di­gings­cur­sus voor kotstuden­ten

  Jurgen Devolder, bezieler van Devotion Tactical Defence Center, pakt uit met een cursus zelfverdediging voor kotstudenten. In vier lessen leert de specialist geweldsbeheersing bij Politiezone RIHO studenten niet alleen een reeks zelfverdedigingstechnieken maar onder meer ook hoe je agressie vermijdt en hoe je smartphone het verschil kan maken op het moment dat je je onveilig voelt. “Het toenemende aantal meldingen van needle spiking en de verkrachting van en moord op Julie Van Espen liggen aan de basis van deze cursus”, aldus Jurgen.
 2. Man slaat kerel bewusteloos
  Roeselare

  Man slaat kerel bewuste­loos

  Een 37-jarige man uit Roeselare riskeert vier maanden cel omdat hij een andere man een neusbreuk heeft geslagen. Laurentiu R. kreeg het op 10 april aan de stok met een man in de woning van zijn broer in Roeselare. Op een bepaald moment gaf hij de man een vuistslag tegen zijn neus. Het slachtoffer raakte bewusteloos en liep een neusfractuur op. De beklaagde bekende bij de politie meteen de feiten. Er werd een dossier opgestart voor bemiddeling in strafzaken, maar dat werd niet positief afgerond. Laurentiu R. kwam maandag ook niet opdagen op de rechtbank Hij riskeert vier maanden cel en 800 euro boete. Vonnis op 5 september.
 1. Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmunster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Massa ontvangt wielrenner als een rockster, Ingelmun­ster kleurt geel voor huldiging Yves Lampaert: “Lampi is van ons”

  Ruim een maand geleden schreef Yves Lampaert wielergeschiedenis door in de eerste rit van de Tour de France de gele trui binnen te rijven. Die historische prestatie zijn ze op het thuisfront allerminst vergeten. Donderdagavond zorgden zijn vrienden en supporters voor een passende huldiging, inclusief tractorkaravaan en een rondrit in een gele sportwagen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke
  Rumbeke

  'Baby Friendly Hospital Initiati­ve'-la­bel voor kraamafde­ling AZ Delta campus Rumbeke

  De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby. Eén van de prioriteiten hierbij is de bevordering en ondersteuning van borstvoeding, iets waar AZ Delta veel aandacht aan besteed gezien de vele voordelen die borstvoeding biedt aan zowel het kind als de moeder. Het ziekenhuis heeft de ambitie om op korte termijn het BFHI-label ook te behalen voor campus Menen en campus Torhout.