Mogelijk asbest vrijgekomen bij Monsterbrand bij Sidegro, aan de vaart in Roeselare: “Er is een perimeter ingesteld van 15 huizen”

RoeselareLangs de Trakelweg, aan de kop van de vaart in Roeselare, is donderdagavond een zware brand uitgebroken bij afvalverwerker Sidegro. De volledige loods is in vlammen opgegaan, niemand raakte gewond. Vrijdagochtend was de brandweer nog steeds bezig met nablussen. “Er zitten asbestplaten in het dak van de fabriek dus de mogelijkheid op partikels bestaat. Momenteel zijn we vooral bezig met opruimen en vragen beantwoorden van ongeruste burgers”, aldus burgemeester Kris Declercq.

 1. Maatregelen voor derby KSV Rumbeke-SK Roeselare-Daisel
  Roeselare

  Maatrege­len voor derby KSV Rumbeke-SK Roeselare-Dai­sel

  Op zaterdag 8 oktober nemen KSV Rumbeke en SK Roeselare-Daisel het tegen in elkaar op. Naar aanleiding van die stadsderby werden enkele maatregelen uitgevaardigd. Zo zijn de tickets enkel te verkrijgen in voorverkoop en kan je maximaal vier tickets per persoon aankopen. De supporters van KSV Rumbeke dienen hun tickets aan te kopen in de eigen kantine, de supporters van SK Roeselare-Daisel worden verwezen naar hun jeugdkantine op campus Schiervelde. Op de dag van de match kunnen de supporters van KSV Rumbeke de tribune en staanplaats bereiken via de ingang van het Rumbeekse stadion aan de Wervikhovestraat. Supporters van SK Roeselare-Daisel bereiken hun tribuneplaatsen via de Wervikhovestraat, hun staanplaatsen via de ingang aan de Oekensestraat.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.