Wim Bracke en Celine Boddin op hun vernieuwde piste.
Volledig scherm
Wim Bracke en Celine Boddin op hun vernieuwde piste. © Joke Couvreur

Modern jasje voor piste ski- en snowboardschool Mont Blanc

Celine Boddin en Wim Bracke trapten deze week het nieuwe seizoen van hun ski- en snowboardschool Mont Blanc af met een volledig vernieuwde piste.

 1. Tien Roeselarenaars beloond met Ereteken voor Cultuurverdienste
  Roeselare

  Tien Roeselaren­aars beloond met Ereteken voor Cultuurver­dien­ste

  Het stadsbestuur, bijgestaan door de Cultuur- en Erfgoedraad, reikte in CC De Spil de Cultuurtrofee en de Eretekens voor Cultuurverdienste uit om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen. Tien laureaten kregen er het Ereteken voor Cultuurverdienste. Dat wordt uitgereikt aan personen die zich minstens 25 jaar onafgebroken en vrijwillig hebben ingezet voor het culturele leven en dat in een Roeselaars(e) vereniging, gezelschap, orkest, koor of culturele instelling. Een persoon kan slechts één maal in zijn of haar culturele loopbaan het Ereteken voor Cultuurverdienste krijgen. De laureaten dit jaar waren Griet De Bruyne die 37 jaar lid is van het Koninklijk Sint-Jozefskoor, Ria Parmentier die al 25 jaar lid en bestuurslid is van Theater ’t Souffleurke, Ann Vercruysse die al 28 jaar is bij Laudato si’, Freddy Brabant die al 55 jaar deel uitmaakt van de Koninklijke Harmonie Het Gildemuziek, Luc Degryse die zich al 51 jaar lid en bestuurslid mag noemen van GastroRSL, Peter Patteeuw die al 41 jaar lid en bestuurslid is van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, Filip Van Landeghem die al meer dan 30 jaar lid en bestuurslid is van de Midden West-Vlaamse Hobby Computer Club Roeselare, Jan Vanderschaeghe die al 26 jaar bestuurslid is van VTB Kultuur Gezelle, Geert Vansteenkiste die al 29 jaar lid en voorzitter is van de Koninklijke Toneelgilde Volksveredeling en Jan Vergote die al meer dan 25 jaar betrokken is bij Theater Vereenigde Vrienden Rumbeke-Roeselare.
 2. Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers
  PREMIUM
  Rumbeke

  Maat vol na twee dodelijke ongevallen: kruispunt van Rijksweg met Koestraat in Rumbeke gaat dicht voor fietsers

  Na twee dodelijke ongevallen in twee jaar tijd wordt het beruchte kruispunt van de Rijksweg met de Koestraat in Rumbeke aangepast. Dat wordt bevestigd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Fietsers zullen op dit punt de oversteek niet meer kunnen maken, de maximumsnelheid wordt er verlaagd en beide rijrichtingen op de Rijksweg worden van elkaar afgescheiden met betonblokken.